Audioguides og trykte guider

Museets gæster kan vælge mellem en række formidlingsværktøjer.
Se mulighederne nedenfor.
 
Museumsfolder
 
Etageplan
Ved køb af billet udleveres en etageplan, der kan anvendes som guide og vejviser under besøget. Alle stuer på museet har et nummer, der kan ses over dørene. Nummeret henviser altid til den stue, man står i.
 Se museets etageplan.

 

Audioguide
Billetkassen udlåner gratis en audioguide på sprogene dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk, japansk, italiensk, kinesisk og russisk. Pas, kørekort eller kreditkort skal deponeres under udlånet. Grupper kan max låne 10 audioguides.

Hent den her inden besøget.

 

På audioguiden "24 stop på museet" guider museets ledelse rundt til 24 udvalgte highlights på museet og slottet. Varighed: 1 time, 23 minutter.

Denne guide kan også hentes som podcast på iTunes, søgeord Det Nationalhistoriske Museum. Vælg at abonnere på museets podcast og bliv automatisk opdateret med nye guides. Der er gratis Wi-Fi i området omkring billetsalget.

Hent "24 stop på museet" her.

 

Guiden "500 års portrætkunst" er en introduktion til portrætkunsten gennem analyse af 13 portrætter fra museets store samling. Lad museets medarbejdere gøre dig klogere på, hvad der karakteriserer portrætter fra renæssancen, barokken, rokokoen, nyklassicismen, guldalderen og fra tiden efter det moderne gennembrud. Varighed: 45 minutter. Kan også hentes på iTunes.

Hent "500 års portrætkunst" her.

                                                                                                                        

Shortguide
Museet har udgivet en shortguide på ca. 125 sider. Den rummer en lang række smukke billeder og beskrivelser. Shortguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.
Shortguiden kan købes i billetkassen eller museumsbutikken til 60 kr. og fås på både dansk og tysk.

 

Stueplancher
I de fleste af museets sale og stuer finder man en holder med beskrivelser af det pågældende rum samt udvalgte genstande. Visse steder er plancherne dog lagt i vindueskarmene eller ved hvilebænkene.

 

Foldere og kataloger
I forbindelse med museets større særudstillinger trykkes oftest en folder, der giver et overblik over og en gennemgang af særudstillingen. Desuden udgives der til visse udstillinger et katalog, der kan købes i museumsbutikken. Her sælges også - så længe lager haves - kataloger for tidligere udstillinger eller særlige emner indenfor museets område.