Omgivelser og overnatning

Der er fine muligheder for at udvide besøget på Frederiksborg Slot og Det Nationalhistoriske Museum med tilknyttede oplevelser.
 
Havevandringer
Efter et besøg på museet er det oplagt at gå en tur i slotshaven. Den stramt anlagte og niveaudelte barokhave med dens kaskadeanlæg og parterrebede byder på mange smukke miljøer og uovertrufne udsigter til Frederiksborg Slot. Den romantisk anlagte landskabshave med slyngede kanaler, små broer, det lille Badstueslot og de åbne skovområder byder på mere skyggefulde og idylliske scenerier.
Læs mere om Frederiksborg Slotshave på Styrelsen for Slotte og Kulturejendommes hjemmeside.
 
Barokhaven er åben daglig fra kl. 10 til solnedgang - dog senest kl. 21
 
Søstien rundt
For få år siden lykkedes det Hillerød Kommune at etablere Søstien. Stien realiserede et gammelt ønske om at kunne gå, løbe eller cykle langs søbredden hele vejen rundt om Slotssøen. Turen er ca. 2 km lang og kan gennemføres på ca. en halv time til fods og ca. 10 minutter på cykel. Ruten fører gennem Frederiksborgs slotsgårde og giver mulighed for at betragte slottet fra forskellige vinkler. Derudover kommer Søstien i berøring med bymidten.
Læs mere om Søstien på Hillerød Kommunes hjemmeside.
 
Sejltur på Slotssøen
M/S Frederiksborg sejler Danmarks smukkeste sømil og tilbyder en afslappende sejltur søen rundt. Undervejs opleves fantastiske udsigter til slottet, hvad enten det er på god afstand fra modsatte søbred, eller når båden sejler helt tæt på de store tykke mure, der går direkte ned i søen. M/S Frederiksborg er en gammel redningsbåd fra hospitalsskibet Jutlandia og føres af dygtige sejlfolk, der altid har gode historier i ærmet. Der er på- og afstigning fra tre forskellige anløbsbroer: ved indgangen til slotsanlægget ved Slotsgade, i hjørnet af Barokhaven og ved Torvet i bymidten.
Båden sejler ikke i vinterhalvåret. Tjek sæsonen for sejlture i nedenstående link.
Læs mere om M/F Frederiksborg her.
 
Frokost eller kaffepause
Gode oplevelser bliver tit ekstra gode i kombination med lidt mad og drikke, og en pause er ofte velkommen. Spisestedet Leonora ligger smukt ved Slotssøen. Her kan man nyde en dejlig frokost eller få en eftermiddagsforfriskning.
Læs mere om Spisestedet Leonora her.
 
Overnatning
Hotel, campingplads, vandrerhjem og privat overnatning, se mulighederne her.
 
Turistinformation
VisitNordsjælland, tel. +45 4921 1333 og www.visitnordsjaelland.com