Indlæser Begivenheder
Børneaktiviteter

Frederiksborg for børn i efterårsferien

Hver dag i efterårsferien
Køb billet

Familieomvisninger, sporlege, dragtprøvning og audiens hos kongen med mere

Tag børnene med i de aktuelle særudstillinger, i audiens hos kongen i Audienssalen og udforsk danmarkshistorien gennem de mange efterårsferieaktiviteter.

Leonora Christina 400 år

Hver dag kl. 10.30 og 14.00 er der omvisning for hele familien i særudstillingen Leonora Christina 400 år. Hør om Leonora Christinas dramatiske og eventyrlige liv, blandt andet hendes 22-årige fangenskab i Blåtårn, hvor hun skrev sin selvbiografi Jammers Minde. På omvisningen ser man det originale manuskript af Leonora Christinas egen hånd.

Udstillingen kan også opleves på egen hånd ved at samle minder med sporlegen Leonora Christina 400 år i hånden.

I den gamle vinkælder under Frederiksborg Slot kan børn prøve at skrive deres egne minder med fjer og blæk, præcis som Leonora Christina gjorde. Der er også mulighed for at farvelægge og tegne dragter fra portrætsamlingen

 

 

Dannebrogordenen 350 år og audiens hos kongen

Gå på opdagelse på egen hånd i særudstillingen med sporlegen Ridder af Dannebrog og løs opgaver om riddere, ordner og våbenskjolde. Herefter er man godt rustet til at gå ned i den gamle vinkælder under Frederiksborg, hvor man kan lave sin helt egen orden og sit eget våbenskjold, hvorefter man kan stille sig klar på podiet for at få taget et portræt med ordenen på.

I tidsrummet kl. 13.00-13.30 er det hver dag muligt at komme i audiens hos kongen i den prægtige Audienssal, ganske som man kunne gøre det under Christian 5., der indstiftede Dannebrogordenen.

 

 

Prøv historiske dragter

I kælderen er det igen muligt at prøve museets genskabte historiske dragter. Dragterne findes i forskellige børnestørrelser, og blandt dragterne er en af de dragter som Leonora Christina har på på et af portrætterne i udstillingen.

 

 

Audioguide for børn

Museumsappen SMARTIFY indeholder en børneaudioguide, der guider familier med børn rundt på slottet på egen hånd. I børnehøjde fortælles historien om Frederiksborg Slot gennem stuer og malerier. Appen indeholder også en stueguide til de mange stuer på Frederiksborg, og appen giver mulighed for at scanne flere af museets malerier for yderligere information om disse. Appen kan downloades før besøget. Museets personale kan hjælpe med at downloade og starte audioguide og stueguide ved ankomst.