Indlæser Begivenheder
Særarrangement

Samtalesalon om grundlovsdag

04/06 2023 kl. 13:30 - 14:30
Køb billet
Særarrangement 3 / 2

Tore Leifer og Dorthe Chakravarty i samtale om grundlov, stemmeret og demokrati.

Bliv klar til grundlovsdag i selskab med historiker, forfatter og journalist Dorthe Chakravarty og museets portrætredaktør Tore Leifer. Søndag d. 4. juni – dagen før grundlovsdag – ser de to på demokratiet i et historisk perspektiv. Samtalen finder først sted stående foran et af de største historiemalerier på Frederiksborg, nemlig Den Grundlovgivende Rigsforsamling. Herefter fortsætter samtalesalonen i en tilstødende stue omgivet af generaler og krigshelte fra midten af 1800-tallet. 

Constantin Hansens Den Grundlovgivende Rigsforsamling er en af de mest genkendelige og brugte skildringer af demokratiets spæde start i 1849. På maleriet står markante mandlige skikkelser i centrum, mens kvinderne er hensat til at sidde i baggrunden. Er 1849 overhovedet året for demokratiets fødsel i Danmark? Eller er det først senere med 1915-Grundloven, hvor kvinder og tjenestefolk fik stemmeret? 

2023 markerer 70-året for grundlovsændringen i 1953, og i samtalesalonen taler Dorthe Chakravarty og Tore Leifer om, hvordan det demokrati, vi kender i dag, er blevet formet gennem tiden, og de personer, kendte som ukendte, der gennem tiden har bidraget hertil. 

 

Med ‘Bliv klar til’ varmer museet op til mindedage, højtider og markeringer. Til arrangementet udforskes den historiske og kunstneriske kontekst for årets store dage med plads til refleksion og debat i museets udstillinger. Søndag d. 4. juni foregår ’Bliv klar til’ som en samtalesalon.

Skal man tilmelde sig arrangementet på forhånd? Ja. Billet til arrangementet skal købes via ‘Køb billet’ på denne side. Billetten gælder til hele museet hele dagen. Bemærk at billetter købt via andre billetkøbsmuligheder IKKE gælder til dette arrangement. 

Jeg har årskort, hvordan reserverer jeg billet? Via billetkøb på denne side kan du “købe” en gratis billet til arrangementet. Bemærk at årskort skal fremvises ved ankomst. I tilfælde af afbud bedes årskortholdere melde afbud på telefon 48201447. 

Jeg har årskort, kan jeg deltage med en ledsager? Ja, du skal i dette tilfælde “købe” to gratis årskortbilletter. 

Hvordan ved jeg, at jeg har købt billet til det rigtige arrangement? Arrangementets navn fremgår på billetten.