Indlæser Begivenheder
Omvisning

Daglige omvisninger i Dronningens Ansigter i efterårsferien

10/10 2020 - 18/10 2020
Køb billet
Omvisning 2 / 1

Hver dag fra d. 10. oktober til d. 18. oktober kl. 13.30: Omvisning i særudstillingen ’Dronningens Ansigter’.

Kom med på en guidet tur i særudstillingen Dronningens Ansigter, der præsenterer Dronning Margrethes liv, virke og særlige interesser. Omvisningen tager publikum med på en rejse startende med en introduktion til Dronningens slægtsmæssige baggrund og opvækst, der fra grundlovsændringen i 1953 også omfattede forberedelse til rollen som regent og statsoverhoved. Omvisningen følger herefter udstillingens kronologiske og tematiske opbygning og byder på blandt andet på et møde med historiske Dronninger, der som H.M. Dronning Margrethe II har sat et markant præg på deres samtid. Herefter bevæger omvisningen sig videre ind i Dronningens tid som regent og samlingspunkt i Rigsfællesskabet og afsluttes med et møde med Dronningens særlige interesse for kunst i form af udstillede kostumer, skitser og kreationer udført af Dronningen selv.

Udstillingen er bygget op omkring portrætter af Dronningen udført gennem tiden, og naturligvis byder omvisningen på et møde med det nye portræt af Dronningen, der er udført til museet i anledning af fødselsdagen. Portrætterne suppleres af film, dragter og andre genstande i slottets riddersal.

Bemærk: Reservation af plads på omvisninger i Dronningens Ansigter skal ske telefonisk til: 4820 1454 mellem kl. 10 og 17. Eventuelt ledige pladser kan reserveres ved ankomst på dagen. Der er plads til 25 deltagere per omvisning. Omvisningen indgår i billetprisen til museet.

Under omvisningen er der begrænset adgang til udstillingen for det øvrige museumspublikum, der i tidsrummet opfordres til at besøge museets permanente samling eller øvrige særudstillinger.