Indlæser Begivenheder
Særudstillinger

Det Kontrapunktiske Portræt

21/05 2021 - 16/08 2021
Særudstillinger 2 / 8

Improvisation og komposition i Lars Physants maleri

Den danske kunstner Lars Physant har gennem tiden portrætteret adskillige danske og internationale personligheder samt medlemmer af den kongelige familie. I forbindelse med et nyt portræt af H.K.H. Prinsesse Benedikte udført af Physant til museet vises i en særudstilling et udvalg af kunstnerens værker samt det nye portræt.

Som Danmarks Nationale Portrætgalleri er det Det Nationalhistoriske Museums fornemste opgave at samle portrætter af danske kvinder og mænd som har spillet en særlig rolle i samfundet. Igennem årtier har Prinsesse Benedikte spillet en væsentlig rolle i forbindelse med løsning af kongehusets opgaver fra det helt formelle som varetagelse af rigsforstanderskabet til varetagelsen af talrige danske og udenlandske protektioner, herunder formandskabet for Pigespejdernes fællesråd og Den Danske Komité til Støtte for Internationale Spejderformål med videre.

Portrætkunsten har altid haft en central plads i Lars Physants virke, der har rødder i naturalismen og realismen. Ligesom i andre af sine værker maler Physant sine portrætter som fragmenterede billeder på reliefstrukturer af træ, som ikke kan indrammes. I udstillingen præsenteres et rigt og varieret udvalg af Physants portrætter sammen med forstudier. Herved får man indblik i hans helt særlige metode og tilgang til det at portrættere et andet menneske.

Udstillingskatalog kan købes i museumsbutikken og via museets webshop.