Indlæser Begivenheder
Særudstillinger

Dronningens Ansigter

Kommende Udstillinger
Køb billet
Særudstillinger 3 / 5

I anledning af H.M. Dronningens 80-års fødselsdag skaber Det Nationalhistoriske Museum en udstilling, der portrætterer Dronning Margrethe d. 2.s liv, virke og særlige interesser.

Udstillingen tager udgangspunkt i Dronningens slægtsmæssige baggrund og opvækst, der fra grundlovsændringen i 1953 også omfattede forberedelse til rollen som regent og statsoverhoved. Dernæst illustreres Dronningens regeringstid og hendes funktion som samlingspunkt i rigsfællesskabet. Et særligt afsnit behandler hendes skabende virke inden for billed-, tekstil- og scenekunst.

På udstillingen kan man se en lang række af de portrætter af Dronningen, der er udført gennem otte årtier, herunder også et helt nyt, som er skabt til museet i anledning af fødselsdagen. Portrætterne suppleres af film, dragter og andre genstande, og det hele kan opleves i slottets riddersal.

Den store udstilling i Riddersalen suppleres med en udstilling i Prinsessefløjen med nye fotografiske portrætter af Dronning Margrethe II udført af Per Morten Abrahamsen samt fotografier af Torben Eskerod og Jacob Jørgensen. Fotoudstillingen er åben fra 3. april til 31. maj.