Indlæser Begivenheder
Særudstillinger

Dronningens Ansigter

17/06 2020 - 24/10 2021
Køb billet
Særudstillinger 4 / 5

I anledning af H.M. Dronningens 80-års fødselsdag har Det Nationalhistoriske Museum skabt en udstilling, der portrætterer Dronning Margrethe II's liv, virke og særlige interesser.

Udstillingen tager udgangspunkt i Dronningens slægtsmæssige baggrund og opvækst, der fra grundlovsændringen i 1953 også omfattede forberedelse til rollen som regent og statsoverhoved. Dernæst illustreres Dronningens regeringstid og Majestætens funktion som samlingspunkt i rigsfællesskabet. Et særligt afsnit behandler Dronningens skabende virke inden for billed-, tekstil- og scenekunst.

I udstillingen kan man se en lang række af de portrætter af Dronningen, der er udført gennem otte årtier, herunder også et helt nyt, som er skabt til museet i anledning af fødselsdagen. Portrætterne suppleres af film, dragter og andre genstande, og det hele kan opleves i slottets riddersal.

Udstillingskatalog

Udstillingskataloget præsenterer malerier, dragter og genstande i udstillingen. Kataloget indeholder desuden en samtale mellem museets direktør, Mette Skougaard, og kunstner, Niels Strøbek, om det portræt af Dronningen, der blev fremstillet til museet i anledning af fødselsdagen samt kunstnerens fire øvrige portrætter af Dronning Margrethe II.

Udstillingskataloget kan købes i forbindelse med køb af billetter ved ankomst, i museumsbutikken og via museets webshop.