Indlæser Begivenheder
Særarrangement

Fastelavnsfest på Frederiksborg

11/02 2023 - 19/02 2023
Køb billet

Red fastelavnsfesten! Pynt fastelavnsris og slå katten af tønden i vinterferien

Omvisning og sporleg
Christian IV vil forbyde fastelavnsfest! Han er træt af alt det pjat og leg, der finder sted omkring den traditionsrige fastelavn, så nu skal det være slut. Men kan han nå at skifte mening? Hver dag kan familier med børn, på egen hånd eller sammen med museets omviser, gå på jagt efter beviser på, at fastelavn er en vigtig højtid, der skal bevares. Omvisningen foregår rundt i Frederiksborgs stuer og sale og slutter af med en audiens hos Christian IV, hvor alle beviserne fremlægges for kongen, så han forhåbentlig bløder lidt op.

Fastelavnsris og masker i spisesalen
Fastelavnsris er en gammel tradition med en værre historie. I vinterferien fokuserer vi på den festlige brug af fastelavnsriset – nemlig den farverige, kreative og hyggelige udsmykning af riset, der gør nutidens fastelavnsris til en festlig dekoration. I slottets gamle spisesal er der fastelavnsværksted for børn og kreative sjæle. Her kan der kan pyntes fastelavnsris og laves fantasifulde fastelavnsmasker. Her er der også mulighed for at klæde sig ud i museets historiske dragter i børnestørrelse.

Kattedronning og kattekonge af Frederiksborg
Onsdag d. 15. februar og søndag d. 19. februar kl. 10.15 slår vi katten af tønden til et brag af en tøndeslagning i Indre Slotsgård – hvis altså vi får lov af Christian IV. Hvem bliver kattedronning og kattekonge af Frederiksborg?

Gratis entré til alle udklædte børn i følge med voksne. Billetter til museet gælder hele dagen og til alle særudstillinger.

For omvisninger målrettet voksne og større børn – se den særlige vinterferieomvisning om leg med udklædning og identitet i portrætkunsten her.

 

Åbningstider: Bemærk, at vi fra lørdag d. 11. februar til og med søndag d. 19. februar åbner allerede kl. 10.00. Fastelavnsværkstedet er åbent 10.00-14.45. Museet lukker kl. 15.00.

Aldersgruppe for tøndeslagning: Børn op til 12 år.

Tidspunkt for familieomvisningen ‘Red fastelavnen!’ Alle dage kl. 11.00-11.30 – undtagen onsdag d. 15. og søndag d. 19., hvor vi slår katten af tønden. Her finder omvisningen sted kl. 11.30-12.00.

Tilmelding til familieomvisninger: Tilmelding ved ankomst (institutioner undtaget).

Særligt for institutioner: Børnehaver og fritidsordninger er meget velkomne, men skal tilmelde sig på forhånd på telefon 48201445. Pris per barn og voksen: 25 kr.

 

Jeg har årskort – kommer jeg gratis ind? JA! og husk, at du må tage en ledsager med gratis i hele 2023.

Vi deltager ikke i familieomvisningen, får vi lov til at møde Christian IV alligevel? Christian IV er meget opsat på at forbyde fastelavnsfesten, så han vil være til stede rundt på slottet hele dagen (undtagen når han spiser frokost).