Indlæser Begivenheder
Børneaktiviteter

Weekender og helligdage: Aktiviteter for børn

Hver weekend til og med 18. juni
Køb billet

Portrætværksted, familieomvisning og dragtprøvning

Flip flap og portrætværksted

Portrætter fortæller historier om mennesker og tid. Flipflap jer gennem særudstillingen Portræt NU! 2023 og bliv inspireret til selv at prøve kræfter med portrætkunsten! Hvordan ser vi ud, med hvilke øjne, og hvad skal portrættet udtrykke?

Det nordlige tårnværelse, i stueetagen mellem Kongefløjen og Prinsessefløjen, er omdannet til portrætværksted!

Familieomvisning – På sporet af prinser og prinsesser

Foran malerier og portrætter står vi på omvisningen ansigt til ansigt med prinser og prinsesser i historien. Hvordan levede de? Gik de i skole, og kunne de selv vælge, hvem de skulle giftes med? Vi udforsker forskelle og ligheder mellem børneliv dengang og i dag.

Hvornår? Lørdage, søndage og på helligdage kl. 11:30.

Dragtprøvning og blækskrivning i særligt børneafsnit

I den gamle vinkælder under Frederiksborg Slot fortælles historien om den mægtige danske konge, Christian 4., der byggede Frederiksborg Slot. Børn kan prøve museets genskabte, historiske dragter og skrive med blæk og fjerpen.

Kælderen er åben kl. 10.00-16.30

Billedjagt og historiske slotsværter i udstillingerne

På Billedjagt skal børnene udforske historiemalerier og portrætter med sjove opgaver. Hør også historien om slottet og portrætkunsten i børnehøjde fra museets slotsværter, der er udklædt som historiske konger, dronninger, prinser og prinsesser. Find dem i slottets pragtsale og stuer