Indlæser Begivenheder
Særarrangement

Foredrag: Kongedatter, grevinde, forfatter og myte

14/11 2021 kl. 13:00 - 14:00
Køb billet

Foredrag med holdet bag den nye udgave af Leonora Christinas franske selvbiografi og folkeudgaven En kongedatters liv.

Søndag d. 14. november får Det Nationalhistoriske Museum besøg af holdet bag den nye oversættelse og udgave af Leonora Christinas franske selvbiografi fra 1673. De fortæller om deres mangeårige arbejde med Leonora Christinas forfatterskab, både selvbiografien og Jammers Minde.  Deres baggrund er vidt forskellig: Marita Akhøj Nielsen er ekspert i ældre dansk sprog og litteratur og ledende redaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Lene Schøsler er ekspert i ældre fransk og har været professor i romanske sprog ved Københavns Universitet.  Alle deres kompetencer har været i spil i samarbejdet om En kongedatters liv.

Marita Akhøj Nielsen fortæller om Leonora Christinas forfatterskab og værkernes utrolige historie – næsten lige så dramatisk som kongedatterens egen.

Lene Schøsler fortæller om Leonora Christina og hendes eminente kendskab til fransk sprog og kultur – som langt overgår, hvad man tidligere har ment.

Billet til foredraget giver adgang til særudstillingen Leonora Christina 400 år. En stemme fra danmarkshistorien og museet hele dagen.