Indlæser Begivenheder
Særarrangement

Frederik 5. – skurk eller helt?

02/04 2023 kl. 13:30 - 14:30
Køb billet

Samtalesalon med Bente Scavenius og Benjamin Asmussen. Modereret af Tore Leifer.

I år er det 300-året for kong Frederik 5.s fødsel. I denne, museets første samtalesalon, modereret af museets nye portrætredaktør Tore Leifer, får vi besøg af Bente Scavenius og Benjamin Asmussen til en snak om kong Frederik V, og hvad vi skal bruge historien om ham til i dag.

Det er ikke mange årtier siden, Frederik V blev hyldet som national helt i forbindelse med 250-året for Frederiksstaden. Hyldet som Kunstakademiets grundlægger, fejret som romersk kejser på Amalienborg Slotsplads, men også kastet i havnen og dematerialiseret. I takt med et større fokus på dansk kolonialisme og kongens rolle i slavehandlen er synet på ham i dag måske, måske ikke, skiftet fra helt til skurk.

I forlængelse af kongens fødselsdag d. 31. marts belyser vi på Frederiksborg Frederik 5.s rolle(r) og diskuterer, hvad vi skal bruge historien om ham til i dag. Museets nye portrætredaktør, Tore Leifer, har inviteret kunsthistoriker og -kritiker Bente Scavenius og historiker og museumsinspektør Benjamin Asmussen til at tale om kongens forskellige roller. Samtalen finder sted i slottets stue 48, også kendt som Frederik 5.s værelse, med portrætter af kongen og nogle af de fremtrædende personer i hans regeringstid.

 

Skal man tilmelde sig arrangementet på forhånd? Ja. Billet til arrangementet skal købes via ‘Køb billet’ på denne side. Billetten gælder til hele museet hele dagen. Bemærk at billetter købt via andre billetkøbsmuligheder IKKE gælder til dette arrangement.

Jeg har årskort, hvordan reserverer jeg billet? Via billetkøb på denne side kan du “købe” en gratis billet til arrangementet. Bemærk at årskort skal fremvises ved ankomst.

Jeg har årskort, kan jeg deltage med en ledsager? Ja, du skal i dette tilfælde “købe” to gratis årskortbilletter.

Hvordan ved jeg, at jeg har købt billet til det rigtige arrangement? Arrangementets navn fremgår på billetten.