Indlæser Begivenheder
Børneaktiviteter

Frederiksborg for børn

23/06 2023 - 03/09 2023
Køb billet
Børneaktiviteter 2 / 1

Besøg Frederiksborg Slot i sommerferien.

Frederiksborg Slot rummer finurlige detaljer, gigantiske malerier og lofter. Udforsk museet på egen hånd eller tag med på familieomvisning.

Historiske dragter i Riddersalen
Museets populære, historiske dragter, kan i sommerferien prøves i Frederiksborg Slots overdådige Riddersal. I Riddersalen kan man også lytte til en fortælling om salen, der på Christian 4.s tid blev kaldt dansesalen. 

De historiske dragter er genskabt ud fra portrætter i portrætgalleriet. Hold særligt øje med de første stuer, I kommer igennem på besøget på 1. sal. Her hænger portrætter af fx Christian 4. som barn og voksen, hans datter Leonora Christina og Frederik 2.s dronning Sophie.

Fredag 7. juli er der begrænset adgang til Riddersalen og dragtprøvning.

Familieomvisning og billedjagt

Hver dag hele sommeren tilbyder vi en familieomvisning, hvor børn sammen med deres voksne og museets omviser udforsker museet i børnehøjde. Omvisningen starter kl. 11.30 og varer ca. 30 minutter.

 

Gæster med børn kan også opleve slottet og museet på egen hånd ved hjælp af sporlegen Billedjagten og/eller audioguide. Alle audioguider til Frederiksborg findes i museumsappen Smartify. 

 

Udforsk Portræt NU! 2023 med en flipflap og museet med en app
Der er tusindvis af portrætter på Frederiksborg. I særudstillingen Portræt NU! 2023 er der 71. Vi har lavet en flipflap til udstillingen, som børn og voksne kan bruge til at opleve udstillingen sammen.

Portrætterne på Frederiksborg er med til at fortælle om de mennesker, der har været med til at gøre Danmark til Danmark. Hvis man har downloadet appen Smartify og fortalt appen, at man er på Frederiksborg, kan man scanne portrætter og historiemalerier for at finde ud af, hvem der er på portrætterne, og hvad der foregår på malerierne.

 

Portrætværksted
Prinsessefløjens nordlige tårnværelse er i forbindelse med Portræt NU! 2023 indrettet som portrætværksted for børn og voksne. Her kan I sammen prøve kræfter med portrætkunst med udsigt til Barokhaven, Hillerød og Slotssøen.

Gratis adgang for børn til museum og aktiviteter.

Slotssø, færgesejlads og is
Tag en pause undervejs i besøget og besøg Barokhaven og Landskabshaven – eller sejl en tur med Den Lille Færge på Slotssøen. Den Lille Færge sejler hver halve time. En tur hele vejen rundt tager ca. 25 min.

Iskiosken på Torvet i Hillerød serverer fantastisk is. Byens legeplads ligger ca. halvejs mellem Frederiksborg Slot og Torvet. Fra både legepladsen og Torvet er der fantastisk udsigt til slottet.

Spis jeres medbragte mad på et fredfyldt sted i Slotsparken eller besøg museets restaurant Spisestedet Leonora.  Der findes flere caféer på og på vej mod Torvet.

Brug for langtidsparkering? Du finder information om parkeringsforhold under menupunktet ‘Praktisk information’.