Indlæser Begivenheder

Frem i lyset

55 nøje udvalgte kuriositeter og små perler fra Frederiksborg · Nationalhistorisk Museums magasiner og samling kom ’frem i lyset’ i særudstillingen med samme navn.

Et ur udformet som et fuglebur, en lillebitte altertavle, et stykke af Tycho Brahes ligklæde og Marstrands ikoniske karikaturtegning af Søren Kierkegaard. 55 skæve, finurlige, spændende og enestående genstande og værker fra slottets store samlinger fandt vej til en særudstilling, der gav publikum et indblik i den store samling på Frederiksborg. Nogle genstande var nøje udvalgt fra stuerne på museet, men langt de fleste blev hentet fra museets magasiner og værksteder.

De 55 kuriositeter, der indgik i udstillingen, er vidt forskellige og stammer fra forskellige perioder i historien. Fælles for dem er, at de skiller sig ud, vækker undren eller af en eller anden grund springer i øjnene – de fortjente at komme frem i lyset fra deres plads i magasiner og udstillingsrum og få deres historie fortalt.

Museets konservatorer og samlingsafdeling, der til dagligt arbejder med bevaring og administration af samlingen, stod bag udvælgelsen af genstande, der hver især ledsagedes af uddybende fortællinger om deres historie.