Indlæser Begivenheder
Særudstillinger

Gensyn med DR’s julekalendere

26/11 2022 - 08/01 2023
Særudstillinger 6 / 6

Dragter, dukker og rekvisitter fra DR’s julekalendere

Fortryllende dragter, velkendte dukker og rekvisitter fra DR’s populære julekalendere indtager i julen Frederiksborg Slot. Tag på en nostalgisk rejse gennem julekalenderens historie, når museet, i samarbejde med DR, præsenterer særudstillingen Gensyn med DR’s Julekalendere.

I særudstillingen kan man blandt andet opleve elskede karakterer som prinsesse Mia-Majas grønne kjole og hendes far, kongens, tronstol, hermelinskåbe og kronregalier. Ligeledes vises fortryllende kostumer fra eventyrene Theo og den Magiske Talisman, Den Anden Verden og Pagten samt rekvisitter fra Bamses Julerejse og Ramajetternes Jul. Der er også et gensyn med Magnus Tagmus og dukkerne fra Vinterbyøster, Kikkebakkeboligby og Jullerup Færgeby, der blev vist første gang i 70’erne og 80’erne. Fra Absalons Hemmelighed indgår blandt andet skelettet i glaskisten, og fra sidste års populære julekalender, Julefeber, indgår rekvisitter fra scenerne på loftet over Det Kongelige Teater. Årets julekalender på DR 1, Tidsrejsen, er naturligvis også en del af udstillingen blandt andet med rekvisitter fra Sofies farfars værksted.

DR har gennem tiden skabt ikoniske julekalendere, der med deres forskellighed i figurer, kostumer og sceneopsætninger har tryllebundet tv-seerne hvert år i december. Julekalenderne har været et samlingspunkt i familier og blandt danskere i fem årtier, og i udstillingen fortælles julekalenderens historie samtidig med, at man kan opleve de magiske kjoler, dragter og dukker, der har givet, og stadig giver, seerne indblik i historiske perioder såvel som eventyrgenren.

Udstillingen kan opleves hver dag frem til og med d. 1. januar i museets åbningstid, som er kl. 11-15. Hver søndag kl. 13.30 indgår den i Frederiksborg Nisseskole for børn i følge med voksne. Nisseskolen henvender sig til børn mellem ca. 6 og 10 år. Nisseskolen er åben for skoleklasser i hverdagene. Skoleforløb skal bookes på forhånd.