Indlæser Begivenheder
Særudstillinger

H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972 – 2022

04/02 2022 - 31/08 2022
Særudstillinger 3 / 3

En særudstilling i anledning af Kronprinsessens 50-års fødselsdag.

I anledning af H.K.H. Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag arrangerer Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg en særudstilling, der fortæller Kronprinsessens personlige historie. Derudover viser udstillingen, hvordan kronprinsesserollen gennem tiden er blevet skabt i et samspil mellem historiske rammer og traditioner samt den aktuelle virkelighed. I udstillingen møder man prinsesser, der er kommet til Danmark fra udlandet, og danske prinsesser der er blevet kronprinsesser i udlandet. Fælles for kronprinsesserne i udstillingen er, at de har været med til at præge deres tid både på det sociale og kulturelle område.

Kronprinsesse Marys personlige historie og betydning for det danske kongehus og Rigsfællesskabet fortælles gennem billeder, portrætter og personlige genstande samt dragter båret ved forskellige opgaver, rejser og festligheder. Udstillingen giver et indblik i Kronprinsesse Marys engagement i egne protektioner og hendes store arbejde på den danske og internationale scene.

Riddersalen på Frederiksborg Slot fra d. 4. februar til d. 31. august 2022.

Portræt: H.K.H. Kronprinsesse Mary, udført af Marco Grob i 2016. Portrættet kan opleves i særudstillingen i anledning af Kronprinsessens 50-års fødselsdag.