Indlæser Begivenheder
Sæsonaktivitet

Kartoffelferie på Rabarbergaarden Slottet

12/10 2024 - 20/10 2024
Sæsonaktivitet 3 / 3

Der er efterår på menuen i museumsrestauranten.

Kartoffelmenu

Efterårsferien blev oprindeligt kaldt kartoffelferie. Det var nemlig i den uge, at børn og voksne, i fællesskab, fik høstet de sidste kartofler og lagt dem i sikkerhed for vinterens frost. I dag bruger børn og voksne tiden sammen i kartoffelferien, og på Rabarbergaarden Slottet vil køkkenet gerne gøre kartoffelferien så dejlig som mulig med et godt fælles måltid, hvor I stadig kan holde kartoflen i hu. Derfor er der kartoffelsuppe og kartoffelmos på menuen i efterårsferien.

En anden afgrøde, der hører efteråret til, er æblet. De æbler, der skal ligge og modne, høstes nemlig her i efteråret inden frosten kommer. Hvad er mere oplagt en en æbledessert?

Mandag d. 14. til fredag d. 18. oktober er der særlig efterårsferiemenu til frokost kl. 11.30 – 17 (sidste seating kl. 15.30). Og allerede fra lørdag d. 12. oktober kan du nyde kartoffelsuppen!

Menu
Hovedret: Braiseret økologisk okse fra Tranegård, grov kartoffelmos, sprød kål & brød

Dessert: Trifli med efterårsæbler

Pris: 225.- voksne / 125.- børn u. 8 år.

Husk at bestille bord, hvis du vil være sikker på at få plads på Rabarbergaarden.

Den kolde kakaotid – hver dag fra kl. 15.30 – 17.00

I hele kartoffelferien serverer restauranten varm chokolade lavet på Mikkel Friis Holm chokolade. Restauranten laver den varme drik på den kakaobønne der hedder O’Payo. Mange kender den fra sommerens Hansens Is vaniljeis med chokolade overtræk, der netop hedder O’Payo på grund af chokoladen. Mikkel har lavet den dejligste kakaoblanding ud af alle resteender og kanter fra hans O’Payo chokolade produktion. Det blandes med steamet varm økologisk sødmælk og serveres med pisket økologisk fløde.

Sådan en kop sender selv den værste begyndende efterårskulde på flugt.

Pris kr. 48.-/kop