Indlæser Begivenheder
Omvisning

Omvisninger i påsken: Kroppen i kunsten

01/04 2023 - 10/04 2023
Køb billet
Omvisning 2 / 2

Idealiserede, karikerede og pyntet med juveler. I påsken ser vi hver dag på kroppe i kunsten.

Vægge og lofter på Frederiksborg er fyldt med kroppe – og det er med god grund. I påsken ser vi på kroppe i kunsten på den daglige omvisning.

På museet findes portrætkunst af fremtrædende personer i historien såsom konger, dronninger, helte, skurke, kunstnere og kirkens folk. Deres kroppe er ikke altid vellignende. De kan være idealiserede eller karikerede for at skabe sympati, ærefrygt, nærvær eller beundring. Nogle gange er kroppene beklædt med silke og juveler og andre gange helt nøgne!

På omvisningen udforskes museets samling af portrætkunst, og vi ser nærmere på, hvordan menneskekroppen er blevet portrætteret fra middelalderen og frem til i dag. Turen slutter i særudstillingen Marie Hald – Udstillet. I Halds fotografier er der kroppe af alle slags og værkerne sætter fokus på tabuer og skildrer ærligt menneskers sårbarhed, selvhad og angst.

Omvisningen er inkluderet i billetprisen og starter kl. 13.30 og varer ca. 45 min. Tilmelding ved ankomst. Vi mødes i slottets gamle spisesal, Rosen, i stueetagen i Kongefløjen. Billetten gælder hele dagen.

 

Billede: Portræt af skuespillerinden Liva Weel udført af Henry Heerup i 1945. Maleriet indgår i omvisningen.

 

Øvrige omvisninger

Ønsker du at høre historien om Frederiksborg Slot og Museum? Eller høre om forskellige stuer med deres respektive portrætter og historiemalerier? Museumsappen Smartify indeholder museets audioguider. Appen indeholder også en scanningsfunktion, så du kan få mere information om værkerne på turen rundt på museer.