Indlæser Begivenheder
Særarrangement

Kulturnat på Frederiksborg

08/09 2023 kl. 16:00 - 22:00
Køb billet
Særarrangement 2 / 1

Hestevognstur, dyresafari og aftenåbent med lys og særlige aktiviteter.

Til Kulturnatten i Hillerød 2023 holder Frederiksborg ekstraordinært aftenåbent og byder på et helt særligt kulturnatsprogram. Med forskellige aktiviteter kan børn (eftermiddag) og voksne (aften) opleve museet på en anderledes måde.

Særtilbud på Kulturnatten: Køb årskort på kulturnatten og få adgang til Frederiksborg for dig og en ledsager i resten af 2023 og hele 2024. Køber du billet her på siden kan du opgradere den til årskort på kulturnatten.

Program:

  • 15.00 – 18.00 (med billet til kulturnat på slottet) – Prøv en hestevognstur med Carlsbergs Bryggerheste
  • 16.30, 17.30 og 18.30 (varighed 30 minutter) – Dyresafari for børn i Riddersalen
  • 17.00 – 20.00 – Få et sjældent indblik i museets konservatorers arbejde
  • 20.00 – 21.00 – Oplev musik og øl i Christian 4.s gamle spisesal
  • 16.00 – 22.00 – Mød museets medarbejdere i udstillingerne
  • 16.00 – 22.00 – Gå en aftentur inde på slottet og oplev stemningen under de magiske lysekroner
  • 16.00 – 22.00 – Lanterneallé fra Staldgade til indre slotsgård
  • 17.30 – 22.00 – Se Barokhaven oplyst af levende lys

 

Køb årskort eller opgrader din billet på Kulturnatten

Køb årskort på Kulturnatten og få adgang til Frederiksborg resten af 2023 og hele 2024 med. Du kan tage en ledsager med gratis. Du kan også opgradere din billet til et årskort, inden du går.

Bryggerheste 

Carlsbergs ikoniske bryggerheste kommer på besøg! Prøv en tur i hestevogn og vær med til at skyde Kulturnatten i gang på Frederiksborg. Hestevognsture starter i ydre slotsgård, hvorfra vi kører over S-broen, ned gennem de gamle staldbygninger i Staldgade.

Tidspunkt: 15.00-18.00.

Hestevognsture er forbeholdt gæster med billet til Kulturnat på museet.

Kom og hils på de flotte dyr.

Dyresafari i Riddersalen

Det overdådige loft i Riddersalen på Frederiksborg er fyldt med fantastiske fortolkninger af dyr – uddøde såvel som nulevende. På Kulturnatten kan børn sammen med deres voksne tage med biolog og naturformidler og illustrator Marie Rubæk Holm på dyresafari i Riddersalen.

Medbring jeres egen kikkert og kom endnu tættere på elefanter, hunde og kaniner. Måske ser I en lurende leopard, en lidende grib eller en lettende hornugle. Vi bevæger os rundt i salen, mens vi kigger på pattedyr og alskens fugle.

Tidspunkt: Kl. 16.30, 17.30 og 18.30

Varighed ca. en halv time. 

Udvalgte genstande fra værkstederne  

Få et særligt indblik i møbel-, grafik- og malerikonservatornes arbejde. De tre konservatorer har hver især valgt en genstand, som i dagens anledning kommer frem i lyset på museet. De tre konservatorer fortæller om konserveringsarbejdet og genstandenes funktionalitet og betydning.

Fra møbelværkstedet: Oplev tonerne fra et instrumentmøbel og arbejdet med at bringe musikken til live igen

Fra maleriværkstedet: Se og hør, hvordan man opdager forfalskning i 400 år gammel portrætkunst

Fra grafikværkstedet: Oplev konservatorernes arbejde med at bevare Rosenholm biblerne.

Tid: 17.00-20.00

Hvor: Prinsessefløjen. 

Musik og øl i den gamle spisesal

Vi byder i anledning af Kulturnatten på musik og stående servering fra Carlsberg Bryggeriet i slottets gamle spisesal Rosen. Rosen betyder ’i fortrolighed’, så hvad der siges her, bliver mellem gæsterne.

Medarbejdere til stede:

Hils på museets nye publikumschef, Pia Rost Rasmussen, og redaktør Tore Leifer, der står bag museets podcast ‘PORTRÆT’.

Bemærk, at der ikke er salg af øl m.m. Museet byder gæster over 18 år på en enkelt øl eller sodavand fra Carlsberg.

Tidspunkt: 20.00-21.00

Mød museets medarbejdere i samlinger og udstillinger

De arbejder i kulissen til daglig og er eksperter på hver deres område. På Kulturnatten kaster de lys over udvalgte dele af samlingen. Fald i snak med portrætredaktør Tore Leifer og museumsinspektør Marie Møller Christensen, når de viser favoritter frem fra samlingen. Hele aftenen kan du også i udstillingerne opleve museets slotsværter, der bl.a. fortæller om kongelige drømme om antikkens Rom, en frygtelig slotsbrand og danske forfatterportrætter fra 1800-tallet.

Tidspunkt:

16.00-18.00 samt 21.00-22.00: Tore Leifer viser og fortæller om sine favoritportrætter af Christian 4.

Hvor: Kongefløjen, 1. sal. Stue 29-32 samt Riddersalen.

16.00-19.00: Museumsinspektør, historiker og Ph.d. Marie Møller Christensen fortæller om portrætter og genstande fra 15- og 1600-tallet.

Hvor: Kongefløjen, 1. sal. Stue 25-28.

Stemningsfuld aftentur under de magiske lysekroner

Frederiksborg er normalt lukket om aftenen, men på Kulturnatten kan du som noget ganske særligt opleve slottet i mørke. De prægtige stuer og sale er kun oplyst af de store lysekroner i lofterne og lys på borde og skabe. Gå gennem 16-, 17- og 1800-tallet, når mørket falder på og lad dig rive med af historiens vingesus i lysekronernes skær. Fra stuerne er der udkig til Hillerød og Barokhaven i aftenlyset. 

Bemærk, at der er almindelig belysning i særudstillingerne og i samlingen for kunst fra det 20. og 21. århundrede (3. sal).

Oplyst Barokhave

I Barokhaven oplyses monogrammerne af fakler. Barokhaven er ekstraordinært åben efter solnedgang. Nyd synet af de mange fakler i Frederik 4.s Barokhave fra de øverste plateauer eller oplev den fantastiske udsigt til haven fra Audienssalen, 2. og 3. sal inde på Frederiksborg Slot.

Tidspunkt: Faklerne tændes ca. kl. 17.30. Parken lukker ca. kl. 22.00/når faklerne er brændt ud.

Lanterneallé i Staldgade

Vi markerer vores medvirken i Kulturnatten med at tage varmt imod besøgende allerede fra indgangen til Staldgade. En lanterneallé fører op til hovedslottet, hvor museets aktiviteter finder sted.