Indlæser Begivenheder
Særudstillinger

Magiske lofter – Frederiksborg x Dark Matters

22/09 2023 - 14/01 2024
Køb billet
Særudstillinger 1 / 3

Nationale myter, græsk mytologi og en svimlende stjernehimmel: Iscenesættelse af loftsmalerier og nationalromantiske renæssancelofter.

Svævende over historier om Danmark er lofterne på Frederiksborg Slot en symbolverden, hvor guder, konger, bønder og dyr viser verdensbilleder, mytologi og nationalromantik. Magiske Lofter – Frederiksborg x Dark Matters er en iscenesættelse af seks af Frederiksborg Slots ikoniske lofter, hvor hvert lofts historie, skønhed og kvaliteter fremhæves gennem forskellige fortolkninger og Dark Matters’ spektakulære projektion og lyssætning.

Oplev blandt andet Tycho Brahes himmelkuppel blive levende. Se lys, der får kroppe og dyr til at bevæge sig dragende og magisk, og træd, gennem et spejl på gulvet, ind i myten om Gefion, der pløjer Sjælland ud af Sverige. I Havstuen møder metallisk lys og fortællinger om havet besøgende, og i Eventyrloftet vækkes satyrer, engle og løver til live med legende lys og musik.

En række fremtrædende navne blandt danske kunsthistorikere, komikere, forfattere og komponister tager med deres fortolkninger de besøgende med op i lofterne: Kunsthistoriker Bente Scavenius, astrofysiker og forfatter Tina Ibsen, sanger, sangskriver og producer Lydmor, Litteraturprofessor og forfatter Søren Frank samt skuespiller og manuskriptforfatter Anna Neye bidrager til iscenesættelsen med soundscapes og fortællinger i stuerne.

Museets redaktør, Tore Leifer, fører besøgende gennem udstillingen i en særlig audioguide. Audioguiden afspilles i appen Smartify, der med fordel kan hentes før besøget. Det anbefales, at høretelefoner medbringes.

Om Dark Matters 

Dark Matters er et kreativt studie der arbejder primært med visuel formidling igennem animation, belysning og rummet omkring. Med en sensorisk tilgang til æstetik og udformning skaber de scenografier, installationer og udstillinger hvor det primære fokus er publikums følelser og indlevelse igennem konstruerede universer.

Vi foreslår, at du medbringer høretelefoner til denne udstilling.

Hør vores podcast PORTRÆT om MAGISKE LOFTER: