Indlæser Begivenheder
Omvisning

Omvisninger i december

Søndage i december
Køb billet
Omvisning 1 / 2

Stærke og indflydelsesrige kvinder. Monumentale historiemalerier og museets historie. Tag på omvisning i december.

Besøger du museet om søndagen i december, inviterer vi dig med på omvisning! Én søndag ser vi på portrætter af markante kvindeskikkelser. En anden søndag ser vi på historiemalerier, og så fortæller vi historien om Frederiksborg Slot fra tiden som kongebolig til nationalhistorisk museum.

Omvisninger er inkluderet i entréprisen. Tilmelding ved ankomst.

Svært ved at vælge? Med et årskort har du naturligvis adgang til alle omvisningerne!

27. november og 11. december kl. 13.30 – 14.30

Frederiksborg – Fra kongebolig til nationalhistorisk museum

På omvisningen besøger vi slottets imponerende pragtrum, forklarer historiemaleriernes betydning og står ansigt til ansigt med nogle af de danske konger og dronninger!

 

 

 

4. december kl. 13.30 – 14.30

Historiemaleriet på Frederiksborg

Hvilken hensigt havde museets og Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen, med at bestille historiemalerier til samlingen på Frederiksborg? Hvilken historie om Danmark er de hver især med til at fortælle? Vi stiller skarpt på nogle af de første og største historiemalerier på Brygger Jacobsens Nationalhistoriske Museum.

 

 

 

18. december kl. 13.30 – 14.30

Kvinder i Danmarkshistorien

Vi kender historierne om de store konger og vigtige mænd, der har sat deres præg på Danmark historie, men på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg finder man også et stort antal portrætter af stærke og indflydelsesrige kvinder. På omvisningen anskuer vi historien gennem portrætter af stærke kvinder – primært dem, der har gjort en forskel for andre kvinder. Kvindekamp, skønhedsidealer og normer aflæses i portrætterne og belyser samtidig udviklingen inden for kønsroller, magtforhold samt kunst- og modehistorie.