Indlæser Begivenheder
Sæsonaktivitet

PORTRÆT NU! 2021

Tilmeldingen er åben
Tilmeld
Sæsonaktivitet 1 / 2

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg indbyder hermed alle kunstnere i Norden til at deltage i den internationale portrætkonkurrence Portræt Nu! Carlsbergfondets Portrætpris.

Konkurrencen har til hensigt at stimulere interessen for portrættet blandt kunstnere og i offentligheden. Konkurrencen henvender sig til alle kunstnere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Grønland, Færøerne, Island og Ålandsøerne.

Ved portræt forstås en gengivelse af en bestemt person. Det behøver ikke at være naturalistisk, men skal søge at karakterisere personen som individ. Midlerne til denne gengivelse er kunstnernes frie valg. Værket skal være baseret på mindst én session ansigt til ansigt med den portrætterede.

Tilmelding

Man tilmelder til sig på hjemmesiden for Portræt Nu! Tilmeldingsfristen udløber den 3. januar 2021. Tilmeld dig her.

Herefter vil en international jury udvælge både prisvinderne og de værker der vil indgå i udstillingen på Frederiksborg Slot i maj 2021.

Hver kunstner kan tilmelde et portræt til konkurrencen. Et portræt kan bestå af en serie værker, så længe serien har et tema og så længe at serien ikke overskrider de retningslinjer fastsat for mål og vægt.

 Restriktioner

  • Værkets samlede størrelse må for todimensionelle værker ikke overstige 2,0 x 2,0 x 0,25 meter, for tredimensionelle værkers vedkommende 1,0 x 1,0 x 1,75 meter.
  • Værker på over 50 kg accepteres ikke.
  • Værker med organiske materialer med kort levetid kan ikke modtages.
  • Undgå indramning med glas. Benyt i stedet plexiglas.
  • Video- og DVD-værker skal indsendes på disc eller usb-stik og skal kunne afspilles direkte fra såvel PC som DVD-afspiller.
  • Værker udført før 1. januar 2020 accepteres ikke.
  • Ansatte ved Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg kan ikke deltage.