Indlæser Begivenheder
Børneaktiviteter

Portrætjagt

07/04 2020 - 14/04 2020

Gå på jagt efter de portrætter, som museets historiske dragter er genskabt ud fra, via den virtuelle tur.

Palmesøndag, tirsdag, skærtorsdag, lørdag og 2. påskedag offentliggør museet et udsnit, en ledetråd og historisk baggrundsviden, der leder frem til et bestemt portræt! Find frem til portrættet via et virtuelt besøg på Frederiksborg Slot.

I dag går jagten ind på et portræt af en dansk hertuginde. Hun blev født i 1771 på Hirschholm Slot. Et slot, der i dag ikke længere findes, da det blev revet ned af hendes bror. Slottet var ellers ramme for flere livlige kongelige fester. På portrættet er hun iført en chemise, en kjole der bliver holdt ind til kroppen med et bredt skærf rundt om livet og silkebånd rundt om ærmerne. Portrættet er efter sigende den første kendte afbildning af den slags kjole i Danmark, og man kan forestille sig, at mange var chokeret over, at en hertuginde lod sig afbilde med sådan en påklædning. I hendes højre hånd bærer hun en vifte, og i den stue, hvori portrættet hænger, ses også interiør fra den tidsalder, hvor hertuginden levede. Blandt andet findes en ”sofa” der kan trækkes ud og blive en dobbeltseng.

Stuen hvor portrættet hænger findes i Prinsessefløjen på museets 2. sal mellem stue 45-58. Når Det Nationalhistoriske Museum genåbner, bæres hertugindens chemise ofte af slottets kvindelige værter, som man kan møde rundt om på slottet.

Om Portrætjagten
Portrætterne hænger forskellige steder i de mere end 50 stuer og pragtrum, som er en del af den virtuelle tur rundt på Det Nationalhistoriske Museum. Ved hjælp af piletaster og touch-funktioner er det muligt for besøgende i alle aldre fra sofaen eller spisebordet at bevæge sig rundt i portrætgalleriet. Den virtuelle tur på Frederiksborg Slot starter her