Indlæser Begivenheder
Børneaktiviteter

Portrætjagt

05/04 2020 - 13/04 2020

Gå på jagt efter de portrætter, som museets historiske dragter er genskabt ud fra, via den virtuelle tur.

Palmesøndag, tirsdag, skærtorsdag, lørdag og 2. påskedag offentliggør museet et udsnit, en ledetråd og historisk baggrundsviden, der leder frem til et bestemt portræt! Find frem til portrættet via et virtuelt besøg på Frederiksborg Slot.

Dagens udsnit er fra et portræt malet i starten af 1600-tallet. Manden på portrættet var konge i Danmark for omkring 400 år siden og på portrættet er han iført en dragt i sort silke. Over sin venstre skulder har han et fint blomstermønstret silkeskærf kantet med guldkniplinger. I baggrunden af portrættet finder man blandt andet kongens krone. Det er kongekronen, der ses på udsnittet fra portrættet. Find portrættet og se hvem det forestiller! I rummet kan man også møde flere af kongens mange familiemedlemmer.

Portrættet findes på museets 1. sal. mellem stue 25-32. På jeres vej til portrættet passerer I blandt andet de sammensvorne, der rider fra Finnerup Lade og Christian 2. under hans fængselsophold på Sønderborg Slot.

Den prægtige dragt, som kongen bærer, er genskabt til museet og i sommerhalvåret kan man møde værter iklædt denne og andre dragter skabt ud fra portrætter der indgår i denne portrætjagt.

Om Portrætjagten
Portrætterne hænger forskellige steder i de mere end 50 stuer og pragtrum, som er en del af den virtuelle tur rundt på Det Nationalhistoriske Museum. Ved hjælp af piletaster og touch-funktioner er det muligt for besøgende i alle aldre fra sofaen eller spisebordet at bevæge sig rundt i portrætgalleriet. Den virtuelle tur på Frederiksborg Slot starter her