Indlæser Begivenheder
Omvisning

Søndagsomvisning: Folkets Tid – Jacob Brostrups historiemalerier

20/09 2020 kl. 13:30 - 14:30
Omvisning 5 / 4

Arbejderbevægelsens, Danmarks og Socialdemokratiets historie fra 1870'erne til i dag fortalt i moderne historiemalerier.

Det Nationalhistoriske Museum holder søndag d. 20. september søndagsomvisning i særudstillingen Folkets Tid med Jacob Brostrups moderne og farverige historiemalerier. Malerierne er skabt til Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg, hvortil de returnerer, når de forlader Frederiksborg efter sidste udstillingsdag d. 27. september.

De syv imponerende malerier fortæller en historie, der er relevant – ikke bare for socialdemokrater men alle danskere. Gennem mange lag af collage, symbolik og revitalisering af genren fra det klassiske historiemaleri dækker de tilsammen over 150 års danmarkshistorie. Søndagsomvisningen tager besøgende med gennem historiefortællingen og giver et indblik i kunstnerens teknikker, tanker, symbolikker og arbejde med at inddrage begivenheder og personer, der har skrevet sig ind i historien om velfærdsstaten og Danmark i det 20. og 21 århundrede.

Historiemaleriet har siden museets grundlæggelse været en vigtig grundstamme i museets samling. Udstillingen er placeret på 3. sal i Kongefløjen på Frederiksborg i museets samling af kunst fra den nyere tid.

Tilmelding i billetkassen ved ankomst på dagen (bemærk maks. 30 personer).