Indlæser Begivenheder
Omvisning

Søndagsomvisning: Genforeningen 1920

25/10 2020 kl. 13:30 - 14:30
Omvisning 2 / 1

Et tilbageblik på begivenhederne omkring Genforeningen.

Omvisningen fortæller om den del af danmarkshistorien, der knytter sig til Slesvig. Besøgende introduceres til den første danske hertug af Slesvig-Holsten, Christian 1., hvorefter der springes frem i tiden til de af museets kronologisk opbyggede stuer, der er med til at give et malerisk indblik i de slesvigske krige i midten af 1800-tallet såvel som tabet af, og genforeningen med, Sønderjylland i 1920. Undervejs ses blandt andet Carl Christian Constantin Hansens maleri af den Grundlovgivende Rigsforsamling, museets samling af Slesvig-relaterede bataljemalerier og portrætter af markante genforeningspersonligheder som eksempelvis H.P. Hanssen.

Omvisningen slutter med et besøg i fotoudstillingen om Genforeningen, hvor museet viser fotografier fra genforeningsbegivenhederne omkring 1920. I løbet af sommeren er udstillingen i Fotogalleriet blevet suppleret med afstemningsplakater og et originalt eksemplar af traktaten om Danmarks nye grænse udlånt af Rigsarkivet.  Derudover kan man blandt andet opleve en opsætning med fotografiske gengivelser af udsnit af navne indskrevet i marmor i Marselisborg Mindepark i Århus.

Bemærk: Reservation af plads på omvisningen skal ske telefonisk til: 48 20 14 54 mellem kl. 10 og 17. Eventuelt ledige pladser kan reserveres ved ankomst på dagen. Der er plads til 25 deltagere per omvisning. Omvisningen indgår i billetprisen til museet. Billetten kan kan købes via ‘køb billet’ eller ved ankomst.