Indlæser Begivenheder
Børneaktiviteter

Aktiviteter for børn

Skolernes sommerferie
Køb billet

I skolernes sommerferie er der rig mulighed for at udforske danmarkshistorien i børnehøjde på Frederiksborg.

Museets aktiviteter for børn tager børnefamilier rundt i Frederiksborg slots stuer og sale enten på egen hånd eller på guidede omvisninger. Museet tilbyder en skriftlig guide til familier (fra uge 28), så man i eget tempo kan bevæge sig rundt på museet og udforske udvalgte steder, hvor historierne fortælles i børnehøjde.

Museet tilbyder også en række sporlege til børn i alle aldre. Med sporlegene bevæger man sig ligeledes rundt på Frederiksborg og oplever fortællingerne om slottets og de danske kongers historie, udvalgte portrætter og historiemalerier ud fra forskellige fokus og opgaver, der skal løses undervejs.

Sporlegene kan tages i Rosen, og der kan i sommeren 2020 vælges mellem følgende:

  • Billedjagten
  • Kongen af Danmark
  • Dronningens Ansigter
  • Genforeningen
  • Brostrups Historiemalerier (svær).

Hver dag er der omvisning kl. 11.00 for børnefamilier gennem slottes stuer og pragtrum. Da der er et begrænset antal pladser, er tilmelding påkrævet (maks. 30 personer). Tilmelding sker i billetkassen ved ankomst.

I pragtrummet Rosen er der i ugerne 27-32 et værksted, hvor børn inspireret af kirkens våbenskjold og udstillede dragter kan tegne, klippe og klistre deres egne eksempelvis våbenskjold.  Værkstedet er åbent hver dag i skolesommerferien i følgende tidsrum:

Mandag-fredag: Hele dagen

Lørdag-Søndag: 10.00-11.00, 12.30-14.00 og 15.15-16.45 (området er lukket under omvisninger i weekenden)

Alle aktiviteter er inkluderet i entrebilletten. Omvisningerne starter ved værkstedet i Rosen.