Indlæser Begivenheder
Børneaktiviteter

Sommerferieaktiviteter for børn

25/06 2022 - 07/08 2022
Køb billet

På sporet af prinser og prinsesser - aktiviteter for børn hver dag i skolernes sommerferie!

Velkommen på Frederiksborg Slot i sommerferien! Vores aktiviteter for børn tager familien med rundt på museet, hvad enten man ønsker at udforske slottet på egen hånd eller på en familieomvisning. Slottets gamle vinkælder er indrettet med en særlig udstilling i børnehøjde om Christian IV’s liv. Det er også her, at den populære dragtprøvning finder sted. Læs om de forskellige aktiviteter for børn nedenfor. Bemærk, at tidspunkter for omvisninger kan ændre sig, så tjek her på hjemmesiden på dagen for besøget. Tilmelding til omvisninger sker ved ankomst.

Aktiviteterne finder sted hver dag fra lørdag d. 25. juni til og med søndag d. 7. august.

Familieomvisning kl. 14.30-15.00
På sporet af prinser og prinsesser
På familieomvisningen På sporet af prinser og prinsesser skal børn med deres familier hjælpe med at finde portrætter af kongesønner- og døtre gennem tiden i de prægtige stuer og sale på Frederiksborg Slot. Ud fra portrætterne af kongelige børn fortælles om børnenes liv og opvækst. Hør om Sophie Magdalene, der som 5-årig blev forlovet med en svensk prins, og om prins Frederik, den senere kong Frederik III, der slet ikke skulle have været konge. Denne omvisning slutter i Riddersalen, hvor Sophie Magdalenes kroningskjole er udstillet sammen med blandt andet Kronprinsesse Marys brudekjole.

 

Sporlege og audioguide
Tag børnene i hånden og udforsk museet og særudstillingerne på egen hånd. En række forskellige sporlege giver forskellige muligheder for at opleve museet og særudstillingen H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972 -2022 med børn. Sporlegene starter i slottets gamle spisesal Rosen.

Audioguiden Frederiksborg for børn fortæller, i udvalgte stuer, slottets historie i børnehøjde. Download museumsappen SMARTIFY før besøget og lyt til audioguiden fra egen smartphone. Appen indeholder også en guide til alle stuerne på Frederiksborg, som familien kan samles om og lytte til i lige præcis de stuer, børnene ønsker at vide mere om.

Dragtprøvning, familieomvisning og blækskrivning i Børnenes Danmarkshistorie
Frederiksborgs gamle vinkælder er omdannet til et museum for børn. Her er der hver dag familieomvisning i børneudstillingen Christian IV – Barn og Konge, og børn også kan prøve museets genskabte, historiske dragter. Der er også mulighed for at tegne og ikke mindst skrive med blæk og fjerpen i de hyggelige omgivelser under Frederiksborg.

Børnenes Danmarkshistorie er åben kl. 10.00-16.45
Kl. 11.00-11.30: Familieomvisning: Christian IV – Barn og Konge