Indlæser Begivenheder
Farshad Farzankia 2021. Fotograf Petra Kleis.
Særarrangement

Talk med Tore Leifer: Petra Kleis

21/01 2024 kl. 14:00 - 15:00
Køb billet til 'Talk med Tore Leifer'
Særarrangement 4 / 5

Karisma, udstråling - og en kamp mod forfængelighed

Petra Kleis er en af Danmarks mest spændende portrætfotografer lige nu. Alle de kendte bliver fotograferet af hende. Alle stjernerne inden for deres felt. Andreas Odbjerg, Bertel Haarder, Sofie Linde, Kaspar Colling Nielsen, Victor Axelsen, Dronning Margrethe, Trine Dyrholm og Tobias Rahim. Dem kan du alle sammen se udstillet på Frederiksborg indtil 2. april 2024.

Petra Kleis er kendt for at skabe et trygt rum for den, der skal portrætteres. ”På en måde ændrer hun luften i rummet, så det bliver nemmere at trække vejret,” er det blevet sagt.Ud af det opstår både legende, humoristiske, ærlige og melankolske portrætter. Et nyt blik på de mennesker, der ellers bliver fotograferet og fremvist til bevidstløshed.

Tore Leifer taler med Petra Kleis om hendes virke som fotograf – og om hendes billeder – udvalgte såvel som generelt. Hvad er det, de kan?

”Forfængelighed er en udfordring,” fortæller Petra Kleis selv i PORTRÆT #32.  ”Forhåbentlig kan folk se, at det måske ikke er det smukkeste billede, der nogensinde er blevet taget af dem. Til gengæld kan det noget mere. Det har en ekstra dimension. Og det er ofte det ikke-forfængelige portræt, der holder længst.”

Mød Petra Kleis til ‘Talk med Tore Leifer’.

Jeg har årskort – skal jeg bestille billet? 
Ja, det skal du. Men du skal bestille en gratis billet. Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret i at deltage. Så kan en anden få glæde af din plads.

Jeg har årskort – kan jeg tage en ledsager med gratis?
Ja, du skal bestille en ekstra gratis billet til din ledsager.

Hvad koster billetten? 
Billetter koster almindelig billettakst + et arrangementstillæg på 50 kr.

Hvordan ved jeg, at jeg har købt den rigtige billet? 
Arrangementets navn fremgår på billetten.

Arrangementet fremgår ikke på billetten?
Så har du købt en almindelig dagsbillet til almindelig billettakst. Henvend dig til dnm@dnm.dk

Arrangementet finder sted siddende i pragtsalen Rosen på Frederiksborg. Billetten gælder til hele museet hele dagen, så du kan se særudstillingen Petra Kleis før eller efter arrangementet. Bemærk at en del af museet lukker kl. 15.00. Særudstillinger og afdelingen for kunst fra det 20. og 21. århundrede (3. sal) er åbne frem til kl. 17.00.