Indlæser Begivenheder
Særarrangement

Talk og filmvisning: Kunstneren Elisabeth Jerichau Baumann

28/04 2024 kl. 13:00 - 15:30
Køb billet til 'Talk og filmvisning med Mette Houlberg Rung'
Særarrangement 1 / 3

I denne talk starter vi i Slotsbio, hvor vi ser episoden om Elisabeth Jerichau Baumann fra TV-dokumentarserien Store Danske Kunstnere. Efterfølgende får udstillingschef Mette Houlberg Rung besøg af ph.d. og Jerichau Baumann-ekspert Sine Krogh og TV-tilrettelægger Amalie Roger Heinrichsen.

Frederiksborg stiller skarpt på den polsk-tyske kunstner Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881) med filmvisning i Hillerød Slotsbio og efterfølgende talk på Frederiksborg.

Elisabeth Jerichau Baumann var kvinde, kunstner, udlænding og outsider i det danske kunstmiljø. Hun udfordrede tidens forestillinger om, hvad en kvinde formåede, og hun forsøgte, trods kritik og kampe, at forene familieliv og karriere. Da hun ikke blev accepteret som dansk, gjorde hun den internationale, kosmopolitiske kunstneridentitet til sit særkende og fik bl.a. stor succes på kunstmarkedet i London. På Frederiksborg hænger flere portrætter af Jerichau Baumann.

Arrangementet starter i Hillerød Slotsbio, hvor det er muligt at købe snacks og drikke i cafeen. Filmen introduceres kort af eksperterne. Efterfølgende trækker vi i fællesskab til museet, hvor samtalen finder sted foran et udvalg af Jerichau-Baumanns portrætter. Her vender Mette Houlberg Rung, Sine Krogh og Amalie Roger Heinrichsen kunstnerens liv og eftermæle, og arbejdet med at portrættere hendes plads i kunsthistorien i den nye TV-dokumentar.

Program for arrangementet

12:30: Slotsbio: Dørene åbner

13:00: Slotsbio: Kort introduktion og visning af TV-dokumentaren om Elisabeth Jerichau Baumann

14:15: Fælles gåtur til Frederiksborg

14:30: Talk på Frederiksborg med Mette Houlberg Rung, Sine Krogh og Amalie Roger Heinrichsen

 

Jeg har årskort – skal jeg bestille billet? 
Ja, det skal du. Men du skal bestille en gratis billet. Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret i at deltage. Så kan en anden få glæde af din plads.

Jeg har årskort – kan jeg tage en ledsager med gratis?
Ja, du skal bestille en ekstra gratis billet til din ledsager.

Hvad koster billetten? 
Billetter koster almindelig billettakst + et arrangementstillæg på 50 kr.

Hvordan ved jeg, at jeg har købt den rigtige billet? 
Arrangementets navn fremgår på billetten.

Arrangementet fremgår ikke på billetten?
Så har du købt en almindelig dagsbillet til almindelig billettakst. Henvend dig til dnm@dnm.dk