Indlæser Begivenheder
Foto: Rebecca Hoffmann
Særarrangement

Udforsk Magiske lofter

10/12 2023 kl. 14:00 - 15:00
Køb billet til omvisningen
Særarrangement 1 / 5

Omvisning med museets redaktør Tore Leifer

Få kender de seks iscenesatte magiske lofter så godt som museets redaktør Tore Leifer. Det er ham, der står bag udstillingens audioguide og naturligvis den podcast i serien PORTRÆT, der er lavet om udstillingen. Søndag d. 10. december viser han rundt under lofterne.

Vi mødes i hoffets gamle spisesal og går sammen til udstillingen. Her møder vi det store spejl, der tager myten om Gefion ned i øjenhøjde. Okser, alfer og finurlige detaljer springer pludselig i øjnene, mens Gefion fra sin position bag det forvandlede forspand pløjer Sjælland ud af Sverige. Men hvorfor skal vi kende denne myte? Hvorfor er den vigtig for Danmarks selvforståelse i slutningen af 1800-tallet? Og hvorfor fik Frederiksborg efter genopførelsen en stjernehimmel, en ”havstue”, malerier af græske guder OG et overdådigt udskåret ”renæssance”-loft? Tore Leifer fortæller historierne om de udvalgte lofter.

Efter omvisningen med Tore Leifer er det naturligvis muligt at lytte til Anna Neye, Bente Scavenius, Lydmor, Tina Ibsen og Søren Frank i Magiske lofter.  Audioguiden findes i appen Smartify, der med fordel kan hentes på forhånd. Medbring høretelefoner til din smartphone.

Særudstillingerne samt afdelingen for moderne kunst på 3. sal har åbent helt frem til kl. 17.00. 1. og 2. sal inklusive de store pragtrum lukker kl. 15.00, så kom i god tid før omvisningen, hvis du vil opleve denne del af samlingen og slottet.

Bemærk: Billet til arrangementet er påkrævet. Køb billet via ‘Køb billet til omvisningen’ på denne side.

Jeg har årskort – skal jeg bestille billet? Ja, det skal du. Men du skal bestille en gratis billet. Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret i at deltage. Så kan en anden få glæde af din plads. Du melder afbud ved at ringe til telefonnummer: 48201447 (10.00-17.00) eller skrive til billetkassen@dnm.dk

Jeg har årskort – kan jeg tage en ledsager med gratis?Ja, du skal bestille en ekstra gratis billet til din ledsager. Husk også at melde afbud for din ledsager, hvis I bliver forhindret i at deltage.

Hvad koster billetten? Billetter koster almindelig billettakst + et arrangementstillæg på 50 kr.

Hvordan ved jeg, at jeg har købt den rigtige billet? Arrangementets navn fremgår på billetten.

Arrangementet fremgår ikke på billetten?Så har du købt en almindelig dagsbillet til almindelig billettakst. Henvend dig til dnm@dnm.dk

Jeg overvejer at købe et årskort. Kan jeg opgradere til årskort i forbindelse med omvisningen?

Dét kan du! Hvis du beslutter dig for at købe et årskort, kan du modregne din billet i prisen på et årskort. Du skal blot købe årskortet, når du går glad hjem fra omvisningen.