Historiedysten 2020

Fag: Geografi, Historie, Samfundsfag
Målgruppe: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling
Forløb 1 / 14

I 2020 inviterer Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg igen 3.-9. klasser i hele rigsfællesskabet til det uofficielle mesterskab i Historie, Historiedysten. I anledningen for 100-året for Sønderjyllands genforening er det overordnede tema for årets konkurrence, Genforeningen 1920.

Alle klasser i både Danmark, Grønland og Færøerne kan deltage, og i anledning af at temaet i år er genforeningen, er også de danske skoler i Sydslesvig inviteret til at deltage årets dyst. Tilmeldingen sker på Historiedystens hjemmeside www.historiedysten.dk

Startskuddet går umiddelbart efter sommerferien, hvor klasserne dyster mod hinanden på tre niveauer med forskellige undertemaer.

3.-4. klasse: Genforeningen – Sønderjyllands genforening med Danmark 1920

5.-6. klasse: Under fremmed styre – Sønderjydernes historie 1864-1920

7.-9. klasse: Grænsekampen – Den politiske udvikling 1864-1920

Konkurrencen løber over tre runder. Runde 1 er en onlinequiz, der finder sted 4. september. 30 klasser fra hvert niveau går videre til Runde 2, hvor eleverne skal udvikle et kreativt produkt. Det hele kulminerer i Runde 3, hvor tre klasser fra hvert niveau kommer til en stor finaledag på Frederiksborg Slot.

Der udarbejdes en digital læringsplatform og et arbejdsark til brug i undervisningen til hvert niveau.

Du kan læse meget mere om konkurrencen, tilmelde dig nyhedsbreve, se materiale fra Historiedysten 2018 og tilmelde klasserne på www.historiedysten.dk

Vi glæder til at se jer i Historiedysten 2020!