Leonora Christina 400 år – En stemme fra danmarkshistorien

Book forløb
Fag: Billedkunst, Dansk, Historie
Målgruppe: Gymnasium, Mellemtrin, Udskoling
Varighed:1 time
Færdigheds- og vidensmål:Færdigheds- og vidensmål: Forløbet styrker elevernes evne til at analysere billeders funktion og brugen af historiske fortællinger. Samtidig øver eleverne at læse historiske kilder og undersøge fortællerposition og pålidelighed
Kanonpunkter: Christian 4.
Forløb 2 / 15

Leonora Christina på Frederiksborg Slot

Kongedatteren Leonora Christinas skæbne er en fortælling, der spænder sig fra storhedstid ved Europas hoffer til fald i en fængselscelle. I næsten 22 år sad hun fængslet i Blåtårn, hvor hun skrev om sit liv og fangenskab. Hendes værk Jammers Minde betragtes i dag som et af dansk litteraturs væsentligste værker.

I undervisningen undersøger eleverne Leonora Christinas liv gennem hendes portrætter og forfatterskab. Eleverne øver færdigheder fra historie- og danskfaget samt billedkunst for at forstå den selviscenesættelse og fordømmelse, der omgiver Leonora Christinas person og eftermæle.

Undervisningen finder sted i den særudstilling, museet har arrangeret om Leonora Christina i forbindelse med 400-året for hendes fødsel på Frederiksborg Slot.

Gratis undervisningsmateriale til download

Til forløbet tilbyder museet undervisningsmateriale til både forberedelse og opsamling. Materialet består af en lærerorientering, arbejdsark og et emneark til eleverne. Materialet kan downloades som pdf herunder.

Download lærerorientering
Download emneark
Download arbejdsark