Portræt NU! for børn 2021

Fag: Billedkunst, Dansk, Historie
Målgruppe: Mellemtrin, Udskoling
Forløb 4 / 14

Alle børn i alderen 10-15 år i hele Danmark er inviteret til at deltage i portrætkonkurrencen Portræt Nu! for børn. De bedste portrætter bliver udstillet på Frederiksborg Slot.

Det Nationalhistoriske Museum indbyder til den landsdækkende portrætkonkurrence Potræt Nu! for børn. Konkurrencen giver børn mulighed for at vise deres kunstneriske evner inden for portrætgenren. Målet med konkurrencen er at hjælpe skoler og billedkunstskoler med at sætte fokus på portrættet som genre.

DR Skole har lavet et spændende undervisningsmateriale, som er klar til brug, og er tilgængeligt her. Børnekonkurrencen er åben for bidrag fra 1. november 2021 til 14. juni 2021.

Hvem kan deltage

Alle børn og unge i Danmark, i alderen 10-15 år, kan deltage. Børn og unge skal tilmeldes konkurrencen af enten deres lærer eller forældre

Krav til værkerne

  • Hvert barn må tilmeldes med ét portræt.
  • Portrættet skal forestille en person, barnet har mødt i virkeligheden. Det kan derfor godt være et selvportræt.
  • Portrættet skal være blevet til i perioden 1. november 2020 – 14. juni 2021.
  • Portrættet må være maleri, tegning eller foto.
  • Portrættet må laves på lærred, papir eller fotopapir.
  • Værket må ikke være større end 2,0 x 2,0 x 0,25 m.

Præmierne
Til vinderne er der præmier. Blandt præmierne er blandt andet malergrej, staffeli og andre lækre sager til kreative børn og unge.

Udstillingen
De bedste portrætter bliver samlet til en udstilling, der bliver vist på Frederiksborg fra maj 2021.

Tilmelding
Du kan tilmelde din klasse eller dit barn på hjemmesiden for Portræt Nu! For børn

Skal du undervise i portrætkunst?
DR Skole har lavet et grundigt undervisningsmateriale om portrætkunst, der forbereder eleverne på at deltage i konkurrencen. Det kan findes på deres hjemmeside. Undervisningsmaterialet er velegnet til et samarbejde mellem fagene billedkunst, historie og dansk.

Museet tilbyder undervisningsforløb om portrættets historie alle hverdage. Forløbene kan bookes hos museets undervisningsafdeling på telefon 48 20 14 40.