Udsnit. Dronning Margrethe II udført af Andy Warhol 1986

Danish edition: Billeder af en Dronning

Download pakken

Frederiksborg markerer tronskiftet med en udstilling af museets portrætter af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Se Andy Warhols ikoniske glimmerudsmykkede silketrykportræt af Majestæten, officielle portrætter som Rigmor Mydtskovs fotografiske portræt fra 1972 samt en lang række fotografier, malerier og tegninger udført mellem 1940 og 2022. I galla på Fredensborg, i gråvejr på stranden. Indadvendt drømmende og kreativt skabende. Den unge tronfølger og prinsessen Margrethe. Majestæten i forskellige livsstadier og situationer.

Pressematerialet indeholder:

Pressemeddelelse og pressefotos med kreditering “Frederiksborg Nationalhistorisk Museum + tekst angivet ved foto”. Billederne må benyttes til omtale af den pågældende udstilling og må ikke lagres.

Bemærk at det store generationsportræt ‘Tre Slægtled’ samt Prins Henrik. Tre livsstadier ikke indgår i udstillingen men hænger i Riddersalen sammen med den glücksborgske kongeslægt.

For yderligere information, interview med portrætredaktør Tore Leifer og Direktør Ulla Tofte kontakt kommunikationschef Sara Juel Andersen på mail: sja@dnm.dk / tlf. 29747553.

Filer