Corona lukker Danmark

Download pakken

Den prisvindende fotograf Mads Nissens fotoserie om Statsministeriet indefra

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. 10. oktober 2020 – 3. januar 2021

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot udstiller Politiken-fotograf Mads Nissens fotoserie af Statsministeriet indefra. Fotografierne viser skelsættende øjeblikke i marts 2020, der har skrevet sig ind i danmarkshistorien.

Fotograf Mads Nissen fulgte statsminister Mette Frederiksen i de kritiske uger i marts 2020, hvor Corona-virus for alvor ramte Danmark og lukkede landet ned. Bag døre, som ellers er lukkede, indfangede fotografen de skelsættende øjeblikke, hvor statsministeren sammen med andre ministre, politikere, rådgivere og embedsmænd stod over for den største krise i Danmark siden Anden Verdenskrig.

I udstillingen på Det Nationalhistoriske Museums vises en serie fotografier, der giver et intenst og stærkt visuelt indtryk af begivenhederne helt inde i Statsministeriet i de dramatiske dage og uger i foråret 2020. Mads Nissen har blandt andet fanget de historiske minutter, hvor Statsministeren til de øvrige partier og befolkningen bekendtgør, at Danmark skal lukkes ned. Ligeledes viser fotoserien unikke indtryk af Statsministeren bag tv-skærmene.

VIGTIG INFORMATION: Pressebillederne må udelukkende benyttes i forbindelse med omtale af den pågældende udstilling. Pressebillederne må ikke benyttes i anden sammenhæng og må hverken beskæres, ændres eller lagres. Ved brug skal følgende kreditering fremgå: Mads Nissen/Politiken