Særudstilling: Dronningens Ansigter

Download pakken

H.M. Dronning Margrethe II 1940-2020

En udstilling om H.M. Dronning Margrethe II’s liv, virke og særlige interesser

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. 17. juni – 31. december 2020

I anledning af H.M. Dronningens 80-års fødselsdag har Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot skabt en udstilling, der portrætterer Dronningens liv, virke og særlige interesser.

Med udgangspunkt i Dronningens slægtsmæssige baggrund beskæftiger udstillingen sig med Dronningens barndom og ungdom, der fra grundlovsændringen i 1953 også omfattede forberedelse til rollen som regent og statsoverhoved. Dronningens regeringstid og funktion som samlingspunkt i Rigsfællesskabet illustreres i et særligt afsnit, ligesom en del af udstillingen er dedikeret til Dronningens skabende virke inden for billed-, tekstil- og scenekunst.
I udstillingen vises en lang række af de portrætter af Dronningen, der er udført gennem otte årtier, herunder også et helt nyt, som er skabt til Det Nationalhistoriske Museum i anledning af fødselsdagen. Foruden portrætterne består udstillingen af filmoptagelser, dragter og andre genstande med relation til Dronningens liv. Udstillingen kan ses i Riddersalen på Frederiksborg Slot.

VIGTIG INFORMATION: Pressefoto i form af portrætter og andet billedmateriale indgår i udstillingen, der omfatter dragter, filmoptagelser og andre genstande. Pressebillederne må udelukkende benyttes i forbindelse med omtale af den pågældende udstilling. Pressebillederne må ikke benyttes i anden sammenhæng og må hverken beskæres, ændres eller lagres. Ved brug skal portrættitel og kunstner fremgå. Billederne kan evt. rekvireres i andre formater via museets pressekontakt.

Filer