Folkets Tid – Jacob Brostrups historiemalerier

Download pakken

Arbejderbevægelsens, Danmarks og Socialdemokratiets historie fra 1870'erne til i dag fortalt i moderne historiemalerier.

Jacob Brostrup har skabt syv historiemalerier til Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg, hvor de blev præsenteret i slutningen af 2018. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg har i sommermånederne fået en enestående mulighed for at låne malerierne, så alle kan opleve de nye værker, der fortæller om arbejderbevægelsens, Danmarks og Socialdemokratiets historie fra 1870’erne og frem til i dag.

Den særlige kunstneriske genre, historiemaleri, har på museet altid været brugt til at fortælle om vigtige begivenheder i Danmarks historie. Jacob Brostrups værker er et moderne bud på, hvordan denne klassiske genre kan udvikles og fortælle med appel til nutidens generationer. Billederne  kan ses i den del af museet, som rummer den nyere Danmarkshistorie, og går på den måde i dialog med de historiemalerier og portrætter, der findes her.

Pressebillederne må udelukkende benyttes i forbindelse med omtale af den pågældende udstilling. Pressebillederne må ikke benyttes i anden sammenhæng og må hverken beskæres, ændres eller lagres. Ved brug skal historiemaleriets titel og kunstner fremgå.

 

Filer