Frederiksborg henter stærke kulturprofiler

Download pakken

Den ene har været selve lyden af kultur på P1 i mere end 20 år – den anden har lavet 6-stjernede udstillinger på SMK. Tore Leifer og Mette Houlberg Rung bliver en del af fremtidens hold på Frederiksborg.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg vil i de næste år fokusere på at styrke kendskabet til museets store samling, der bl.a. omfatter Danmarks Nationale Portrætgalleri. Det sker med ansættelsen af to stærke profiler – begge med stor formidlingserfaring fra henholdsvis DR og SMK. Tore Leifer bliver redaktør for en ny løbende, digital portrætudstilling, og Mette Houlberg Rung tiltræder som kunstfaglig museumsinspektør.

Museets nytiltrådte direktør Ulla Tofte siger om ansættelserne:

”Jeg er stolt over, at to så fagligt stærke profiler har sagt ja til at blive en del af dét hold, der nu skal udvikle museet og Danmarks Nationale Portrætgalleri. Tore er kendt som én af Danmarks mest nysgerrige og vidende kulturjournalister, og Mette har gennem de sidste mange år arbejdet med nytænkning af udstillingsformater og er tilmed en anerkendt forsker på museumsområdet. De to er præcis, hvad vi har brug for i vores bestræbelser på at aktualisere museets store portrætsamling og gøre museets mere i øjenhøjde med vores gæster.”

Tore Leifer kommer fra en stilling som vært på Kulturen på P1 i Danmarks Radio, hvor han også har lavet programmer som Kultursøndag og Kunstquiz. Han er cand.mag. i musik-, film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og har flere bogudgivelser bag sig, blandt andet Antikken omkring os og den anmelderroste oversættelse af Selma Lagerlöfs klassiker Niels Holgersens forunderlige rejse. Tore optræder ofte i litterære sammenhænge som interviewer af forfattere på bl.a. International Forfatterscene og Bogforum. Han modtog i 2019 DR’s Sprogpris. Tore Leifer tiltræder 1. marts.

Mette Houlberg Rung kommer fra en stilling som formidling- og forskningsmedarbejder på Statens Museum for Kunst. Hun er cand.mag. og ph.d. i kunsthistorie og museologi og har været involveret i store markante udstillinger senest fx Anna Ancher (2020) og Matisse – Det røde atelier (2022), samt nyophængning af de faste samlinger. Hendes forskning omfatter – udover kunsthistoriske emner – museologi, kunstformidling, udstillinger og æstetiske oplevelser. Hun arbejder især med det personlige møde mellem udstilling, kunst og museumsbruger, samt spørgsmål om deltagelse og oplevelse. Mette Houlberg Rung tiltræder 1. februar.

 

Pressemateriale:

Pressemeddelelse om Tore Leifer og Mette Houlberg Rungs tiltrædelse på Frederiksborg.

Pressefoto af Tore Leifer krediteres Simon Klein-Knudsen. Pressefoto af Mette Houlberg Rung krediteres SMK FOTO.

Pressefoto af Frederiksborg Slot krediteres Charlotte Dahl.