Kasper Eistrup – Fragmentarium

Download pakken

Fra den 17. november vises billedkunstneren Kasper Eistrups første store retrospektive udstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. I udstillingen indgår Eistrups nye portræt af H.K.H. Kronprinsen, der er bestilt af museet.

Kasper Eistrup, der tidligere har gjort sig bemærket som en fremtrædende rockmusiker, har i de seneste år udelukkende helliget sig billedkunsten. Eistrup har gennem hele livet tegnet og malet, og har deltaget i flere kunstudstillinger siden 1999. Udstillingen ”Fragmentarium” omfatter mere end 80 værker, der sætter det nye portræt af Kronprinsen i relation til kunstnerens samlede ouevre.

Blandt de udstillede værker er den store udsmykning til Axel Towers, ”The Spider”, hvor man bl.a. kan se portrætter af arkitekten Lene Tranbjerg og sangerinden Mø. ”Kasper Eistrup skaber med sin kunst helt unikke universer, hvor mennesker og symbolladede genstande og rum væves sammen på en stemningsfuld og meget vedkommende måde. Det er en stor glæde for museet, at vi som de første kan præsentere en stor udstilling, der kommer rundt om Eistrup som menneskeskildrer, og som med portrættet af Kronprinsen får blivende betydning for museets samling,” siger Mette Skougaard, der er direktør på Frederiksborg.

Historier fortalt igennem fragmenter

Kasper Eistrup benytter sig af mange forskellige teknikker og sætter gerne fragmenter fra forskellige betydningsuniverser sammen, så nye fortællinger skabes.
Udstillingen repræsenterer højdepunkterne fra mere end 20 års arbejde som billedkunstner. Værkerne spænder lige fra mine tidligste tegninger og malerier og frem til det helt nye portræt af H.K.H. Kronprinsen. Jeg viser også en spritny installation med titlen ”The Outside”, som er et ottekantet rum fuld af interaktive fyldingsdøre. Titlen ”Fragmentarium” refererer til værkerne, der alle er en kollision af forskellige elementer, teknikker, personer og objekter. Tilsammen skaber de en ny og større fortælling, hvor omdrejningspunktet altid er relationer imellem mennesker, begivenheder og objekter”, siger Kasper Eistrup.

For yderligere information kontakt:
Chefsekretær Mette Carstensen: 48 20 14 32, mc@dnm.dk

Billeder er kun til redaktionelt brug.