Portræt af Pia Kjærsgaard på vej

Den danske kunstner Jonas Barlyng skal portrættere Pia Kjærsgaard. Portrættet forventes afsløret i efteråret 2024.

Frederiksborg offentliggør datoen for portrætafsløring medio august 2024.

10. januar 2024.

Direktør på Frederiksborg, Ulla Tofte, udtaler i forbindelse med nyheden om portrættet:

”Det Nationale Portrætgalleri på Frederiksborg består af mænd og kvinder, der har haft særlig indflydelse på Danmark: Konger, dronninger, kunstnere, politikere og mange andre. Vi forsøger hele tiden at holde øje med mennesker, der – også på lang sigt – vil indskrive sig i historien. Pia Kjærsgaard er netop sådan en person: Partistifter, partiformand og til sidst formand for Folketinget. Hun har haft enorm indflydelse på dansk politik. Derfor bør hun hænge side om side med andre politikere, der har sat deres præg på den nyere Danmarkshistorie – Bertel Haarder, Marianne Jelved, Ritt Bjerregaard og naturligvis en lang række statsministre.”

“Vi glæder os også til, at netop Jonas Barlyng skal male hende – Jonas er rundet af en klassisk portrættradition, og det er første gang, vi kommissionerer et portræt udført af ham.”

Foto: Pia Kjærsgaard og Jonas Barlyng. Frederiksborg Nationalhistorisk Museum.


Om Frederiksborg ∙ Nationalhistorisk Museum.
Det Nationalhistoriske Museum fortæller mere end 500 års danmarkshistorie og rummer Danmarks Nationale Portrætgalleri. Her står besøgende ansigt til ansigt med mennesker, der har formet landets historie. Historiemalerier fortæller om skelsættende begivenheder, og interiører og genstande vidner om samtidens stilarter og de mennesker, der er knyttet til dem. Med skiftende særudstillinger udforsker museet kontinuerligt portrætkunst som genre såvel som Danmarks og Frederiksborg Slots historie.

 

For yderligere information kontakt kommunikationschef Sara Juel Andersen på mail: sja@dnm.dk / tlf. 29747553