Talk med Tore Leifer i Riddersalen. Foto: Jonathan Damslund

Tore Leifer, redaktør ved portrætsamlingen, fylder 60 år

Download pakken

Frederiksborgs portrætredaktør, Tore Leifer, fylder 60 år d. 24. juni.

Tore Leifer er til rådighed for interviews. Kontakt kommunikationschef Sara Juel Andersen på tlf. 29747553 / sja@dnm.dk

Efter at have udgjort selve lyden af kultur i DR – senest ‘Kulturen på P1’ – gennem mere end 30 år tiltrådte Tore Leifer en nyoprettet stilling som redaktør ved portrætsamlingen på Nationalhistorisk Museum d. 1. marts 2023. Gennem mere end et år har han hver fredag udgivet podcasten ‘PORTRÆT med Tore Leifer’. Tre dage før fødselsdagen udkommer episode nr. 65.
Podcasten tager udgangspunkt i Frederiksborgs omfattende samling. Sammen med forskellige gæster – forfattere, eksperter og journalister – dykker Tore Leifer ned i Danmarkshistorien og gør den levende og vedkommende. PORTRÆT aktualiserer portrætsamlingen og åbner op for nye perspektiver på Danmarks historie.

Ud over at udkomme med den ugentlige podcast er Tore Leifer medforfatter på udstillingsformidling og værkskilte, og vært ved museets faste samtaleformat med publikum. ‘Talk med Tore Leifer’ udspringer af aktuelle særudstillinger og bogudgivelser. Her interviewer Leifer, der er en anerkendt moderator og vært, eksperter og forfattere omgivet af historien på Frederiksborg · Nationalhistorisk Museum.

Kort CV:
Tore Leifer (født 24. juni 1964) er redaktør på Frederiksborg · Nationalhistorisk Museum siden 2023.
I mere end 35 år, fra 1987-2023, var han en fremtrædende radiovært og kulturjournalist på DR. Tore Leifer er også en efterspurgt moderator og interviewer på f.eks. BogForum, nORD og Louisiana Literature. Han har udgivet en halv snes bøger, lige fra børnebøger til biografier og kulturhistoriske værker.
Han er cand.mag. i musikvidenskab og filmvidenskab fra Københavns Universitet og har diplomeksamen i hørelære, kor- og ensembleledelse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Tore Leifer er medlem af bestyrelsen for Fondation Danoise, Det Danske Studenterhus i Paris.
Modtager af DR’s Sprogpris. Ridder af Ordre des Arts et des Lettres.

Udvalgte udgivelser:
‘Det urolige blod – biografi om mayaarkæologen Frans Blom’ (s.m. Jesper Nielsen og Toke Sellner Reunert, 2002; amerikansk udgave ‘Restless Blood’, 2017)
‘Livet på spil – dirigenten Tamás Vetös erindringer’ (2005)
‘Niels Holgersens forunderlige rejse’ (bearbejdet oversættelse af Selma Lagerlöfs klassiker, illustreret af billedkunstneren Helle Frøsig, 2014)
‘Cocktailtimen’ (s.m. Karen Nielsen, 2019)
‘ISOLA – København i coronaens tid’ (s.m. Jens Lindhe og Morten Søndergaard, 2020)
‘Antikken omkring os’ (s.m. Chr. Gorm Tortzen, 2021)
‘Münchhausen – baronens (næsten) sande eventyr’ (ill. Anja Gram, 2021)
‘Prinsessen i den sovende skov og andre eventyr af Perrault’ (ill. Anja Gram, 2023)

 

Tore Leifer PORTRÆT podcast. Foto: Marie Hald.