Carlsbergfamilien

Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg blev oprettet af brygger J. C. Jacobsen i 1878 og er en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.

Carlsbergfondet

Carlsbergfondet er moderfond for Carlsbergfamilien. I 1882 testamenterede stifteren af Carlsberg, J.C. Jacobsen, sit bryggeri til Carlsbergfondet. Han ville sikre, at bryggeriet blev videreført i hans ånd og ønskede samtidig at stille sin viden og velstand til rådighed for samfundet. Ifølge sin fundats og via midler fra overskuddet fra Carlsberg støtter Carlsbergfondet videnskaben.

Gå på opdagelse i Carlsbergfamiliens historie med et nyt digitalt kort over bygninger, monumenter og skulpturer skabt af Carlsbergs stifter brygger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen. Og besøg Carlsbergfamiliens nye digitale formidlingssite, hvor du kan læse om det store præg, som bryggerne hver især har sat på København og Hillerød.

Find kortet her.

Fondet har fortsat majoriteten af stemmerne i Carlsberg A/S.

Læs mere om Carlsbergfondet

Ny Carlsbergfondet

Carl Jacobsens bryggeri hed Ny Carlsberg. Forholdet til faderen J.C. Jacobsen, stifteren og ejeren af Carlsberg, var i mange år anstrengt. De to bryggerier blev omsider til ét, nemlig det Carlsberg, vi kender i dag. Det skete 20. januar 1902, da Carl Jacobsen og hans hustru Ottilia Jacobsen underskrev et skøde, hvorved de overdrog Ny Carlsberg Bryggeri til Carlsbergfondet og samtidig oprettede Ny Carlsbergfondet, som ligeledes blev lagt under Carlsbergfondet. Ifølge sin fundats og via midler fra overskuddet fra Carlsberg har Ny Carlsbergfondet til opgave at virke til bedste for kunsten i Danmark.

Læs mere

Tuborgfondet

Tuborgfondet blev oprettet i 1931 og har siden da støttet en mangfoldighed af initiativer over hele Danmark inden for musik, kultur, sport, uddannelse og erhverv. Fondet er sat i verden for at støtte foreninger og projekter, der bringer mennesker sammen på nye måder og bygger bro mellem civilsamfundet og erhvervslivet.

Læs mere

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen, der var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han en enestående samling af kunst- og kulturgenstande. I 1888 forærede Carl Jacobsen sin kunstsamling til offentligheden og begyndte byggeriet af Glyptoteket. Glyptoteket har været åbent for publikum siden 1897 og huser i dag over 10.000 kunstværker, hovedsageligt fordelt på kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet.

Læs mere

Visit Carlsberg

Et museum om Carlsbergs historie blev åbnet for offentligheden i 1916 i Brygger Carl Jacobsens oprindelige Glyptotek på Carlsberg. I 1982 blev det ældste bryggeri på Gamle Carlsberg restaureret og en del af museet. I 1999 blev Visit Carlsberg etableret som en attraktion på Gamle Carlsberg med en udstilling om Carlsbergs historie fra 1847 til i dag, samt verdens største samling af uåbnede ølflasker, stalde med bryggerheste, en restaurant og Carlsbergs officielle Brand Store.

Læs mere

Carlsberg Group

Carlsberg Group er i dag en global virksomhed og verdens tredjestørste bryggeri. Hovedsædet ligger i København, men mindre end 5 % af selskabets øl sælges i Danmark. Resten eksporteres eller produceres på Carlsbergs bryggerier i udlandet.

Læs mere

Carlsberg Laboratorium

Carlsberg Laboratorium blev i 1875 oprettet af brygger J. C. Jacobsen som et forskningslaboratorium tilknyttet Carlsberg. Forskningen ved Carlsberg Laboratorium har siden begyndelsen omfattet såvel grundforskning som forskning af betydning for ølbrygning. Som noget enestående i verden skal alle forskningsresultater efter ønske fra J.C. Jacobsen frit stilles til rådighed for alle.

Læs mere