Rabarbergaarden Slottet

Foto: 24 Copenhagen

Den nordsjællandske restaurantsucces Rabarbergaarden, kendt for dets selvforsynende økologiske jordbrug og idylliske restaurant, gårdbutik og bageri i Vejby, overtog 1. januar 2024 forpagtningen af museumsrestauranten på Frederiksborg.
10. februar slog Rabarbergaarden Slottet dørene op for første gang.

Besøgende på Frederiksborg kan nu opleve lokale, økologiske råvarer fra et bæredygtigt jord-til-bord-køkken, når museumsrestauranten bringer naturen omkring Frederiksborg Slot ind i køkkenet.

Rabarbergaarden Slottet drives af Thomas og Louise Køster.

Frederiksborg Slot, der er omgivet af både parkanlæg, Nationalpark Kongernes Nordsjælland og verdenskulturarv i UNESCO Parforcejagtlandskabet, udvikles i de kommende år som besøgsdestination for både lokale, nationale og internationale gæster. Rabarbergaarden Slottet er en vigtig brik i arbejdet med at skabe en stærkere totaloplevelse.

Bygningen, hvor Rabarbergaarden er flyttet ind, er opført omkring år 1600 som en vognport med lille stald. Senere har den været amtmandsbolig, og fra 1971 kro. Med blik for historisk autenticitet er lokalerne blevet nyindrettet enkelt og med fokus på det gode håndværk i materialevalg og indretning både inde og ude.

Jeg er enormt glad for, at Rabarbergaarden har sagt ja til at blive ny restauratør på Frederiksborg. At kunne tilbyde en madkulturel oplevelse som en del af museumsbesøget passer rigtig godt til den udvikling, jeg ser på Frederiksborg fremover, og jeg håber, at restauranten også i fremtiden vil være et populært sted for både museets gæster og lokale.

Ulla Tofte, direktør på Frederiksborg.

5 hjerter og et imponerende år ét!

“Dagens bedste servering på nyåbnet restaurant i Hillerød kunne godt gå hen og blive en ny livret. Ny jord-til-bord-restaurant på Frederiksborg Slot imponerer med bæredygtige og magiske retter. Hvornår går det næste S-tog mod Hillerød?”

Sådan skrev og spurgte madanmelder Lærke Kløvedal i Politiken, da hun havde besøgt Rabarbergaarden Slottet i april 2024. Kløvedal smagte blandt andet gris fra Sølager med selskab selskab af bl.a. en gulerodscreme og en urtemousseline.

Ligesom Politikens anmelder, tog besøgende på Rabarbergaarden Slottet fantastisk imod den nye restaurant! Direktør Louise Køster fortæller om det første år:

“Det var med stor ydmyghed og nervøsitet, at vi åbnede dørene til et helt nyt kulinarisk eventyr på Frederiksborg Slot. For kunne vi formå at omsætte den økologiske og regenerative jord-til-bord oplevelse autentisk nok? Ville museets besøgende købe ind på vores ønske om, at give gæsterne “en bid” af kongernes spisekammer? Ville vores nye take på en museumsrestaurant være i sync med det, man forventer eller netop ikke forventer af sådan et spisested? Spørgsmålene stod i kø, og nu er mange af dem besvaret: Vi kunne ikke være blevet taget bedre imod, vi har haft så mange glade gæster fra hele verden. Og mange er allerede blevet gengangere.

Vi glæder os i den grad til at tage hul på år to”.

Direktør, Rabarbergaarden Slottet, Louise Køster

Om Rabarbergaarden
Rabarbergaarden er et økologisk drevet holistisk jordbrug med jord-til-bord-restaurant samt gårdbutik, bageri, skolehaver og kurser. Gården har siden 2005 været ejet af Louise og Thomas Køster og drives i samarbejde med ihærdige, kvalificerede og dedikerede medarbejdere.

Rabarbergaarden arbejder hver dag for at producere de bedste grøntsager, avle det bedste kød og lande de bedste fisk uden at overforbruge af klodens ressourcer. Gården giver altid det tilbage, den har taget fra jorden, og den tilbagefører derfor naturlig energi og næring til jorden for at opretholde jordens balance og frugtbarhed. Naturnært, økologisk og med den bedste kvalitet som pejlemærke.

Se med i videoen: Museets kommunikationsafdeling inkluderer Rabarbergaarden Slottet i kommunikationen på sociale medier, og følgerne har taget godt imod @rabarbergaardenslottet!