Tykaktivister, anorektikere – kvinder i alle aldre og størrelser, mænd og børn fik i særudstillingen Marie Hald – Udstillet, sammen med Hald selv, plads i Danmarks Nationale Portrætgalleri – side om side med personer, der før dem er gået forrest og har skubbet samfundet i en ny retning. ’Udstillet’ handlede om at have lov til at være til og være den, man er.
De kendte såvel som ukendte danskere i særudstillingen ’Udstillet’ har været og er en del af en strømning, der ændrer samfundets syn på krop, normalitet og perfektionisme. Ud fra sit virke som fotojournalist viste Marie Hald med en række selvportrætter også sin egen sårbarhed.
Med sin tilgang til det fotografiske håndværk åbner Marie Hald gennem sit arbejde for det sårbare i at være menneske. Den prisvindende fotograf gør op med stigmatiserende og uopnåelige skønhedsidealer. Hun svarer igen på kropsidealismen og perfekthedskulturen, hvor de færreste passer ind, og bruger sin aktivistiske stemme til at bryde tabuer om sårbarhed, selvhad og angst. Marie Hald taler højt om at have det svært, giver minoriteter en stemme og åbner vores øjne for andres og egen kamp.
”Fotografi kan gøre en forskel – åbne vores øjne og ændre den måde, vi ser på hinanden og os selv på. Det er mit største håb, at alle skal føle, at der er en ’plads til mig’”
Marie Hald forud for udstillingen på Frederiksborg.