Praktisk information

Køb billet

Velkommen til Frederiksborg!

Åbningstider

Frederiksborg er åbent alle årets dage.
Åbningstider:
1. april – 31. oktober: kl. 10-17
1. november – 31. marts: kl. 11-15

Entrépriser

Voksne: 75 kr.
Børn (0-5 år): 0 kr.
Børn (6-15 år): 20 kr.
Studerende: 60 kr.
Seniorer (65+): 60 kr.
Familiebillet (2 voksne + 3 børn): 150 kr.
Gruppebillet (min. 10 pers.): 60 kr. pr. person
Årskort: 300 kr.
Billetten gælder hele dagen.

Fotografering, garderobe og medbragt mad og drikke

Fotografering

Det er ikke tilladt at fotografere med stativ, selfiestang og blitz inde på museet. Ved fotografering i kommerciel eller professionel sammenhæng skal der indgås aftale med museumsinspektør Per Seesko, der kan kontaktes på ps@dnm.dk eller på telefon 4820 1435.
Det kræver også særlig aftale at gennemføre private fotosessions, herunder forlovelses- og bryllupsbilleder.

Garderobe og tasker

Store tasker (max. størrelse er 15cm x 30cm x 25cm), rygsække, paraplyer, gangstave, vandflasker og lignende må ikke tages med rundt på museet. Vi henviser til garderobeboksene i museets forhal.

Barnevogne og puslerum

Egne barnevogne og klapvogne må ikke medtages på museet. De kan placeres efter henvisning fra museets opsynspersonale. Bæreseler til små børn og paraplyklapvogne kan lånes i billetkassen. Der er puslerum på toiletterne i indre slotsgård.

Medbragt mad og drikke

Det er muligt at spise medbragt mad under buegangene i indre slotsgård og ved bænkene i ydre slotsgård. Ved Slotsgade og indgangen til slotskomplekset findes borde og bænke. I slotshaven er der adskillige muligheder for at finde en god plet til en pause i naturskønne omgivelser.

Rygning

Rygning er ikke tilladt på museet og i indre slotsgård.

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe hunde og andre dyr i indre slotsgård og på museet.  Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne.

Find vej og parkering

Find vej med bil

Indtast “Frederiksborg Slot” eller “Møntportvejen” på din GPS.
Vis på kort.

Parkering

Der er mulighed for at parkere på en betalingsparkeringsplads ved Annaborg i gåafstand til museet. Museet ejer ikke pladsen og har ikke noget med driften af denne parkeringsplads at gøre. Alle spørgsmål og eventuelle klager skal rettes til Europark.
Vis på kort.

Ved Batzkes Bakke bag Barokhaven findes der gratis parkeringspladser. Batzkes Bakke ligger cirka 1 km fra indgangen til museet og byder på en smuk gåtur gennem slotshaverne.
Vis på kort.

Find vej med offentlig transport

Kommer du hertil med offentlig transport, kan du finde din rejse på Rejseplanen.

Man kan gå til slottet fra stationen (ca. 15-20 min.).
Se ruten her.

Audioguides, app og trykte guides

Audioguide

På museet kan man låne en audioguide på sprogene dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk, japansk, italiensk, kinesisk og russisk. Grupper kan max låne 10 audioguides.

Audioguiden guider gæster rundt på slottet og formidler historien om de mange pragtrum og sale, samtidig med at den indeholder highlights fra turen med den kronologiske fortælling om 500 års danmarkshistorie. Varighed: 45 minutter.

Audioguiden kan også hentes som podcast på iTunes og Podbean. Søg på Det Nationalhistoriske Museum. Mobildækningen på museet kan variere, derfor anbefaler vi at man henter audioguiden inden besøget eller i forhallen, hvor der er gratis Wi-Fi.

App: Det 20. og 21. århundrede

App’en til samlingen for det 20. og 21. århundrede er en visuel guide til de udstillede malerier på 3. sal, som fortæller om Danmarks historie fra omkring år 1900 og til i dag.

App’en har indbygget ‘face recognition’, så ved at holde telefonens kamera op foran et maleri i udstillingen kan du få uddybende informationer i form af tekster, video- eller lydklip.

App’en er gratis til download i App Store og Google Play Store.

Virtuel guide

Den virtuelle guide er for de særligt interesserede og indeholder et detaljeret interaktivt katalog med information og tekster om alle rum og malerier, samt udvalgte genstande. Med den virtuelle guide, får man mulighed for at gå i detaljer og dybden med museets permanente udstilling. Den virtuelle guide ligger på iPads, der kan lånes i billetkassen.

Trykte guides

Shortguide

Museet har udgivet en guide til museet på ca. 125 sider. Den rummer en lang række smukke billeder og beskrivelser. Shortguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Shortguiden kan købes i museumsbutikken til 60 kr. og fås på dansk og tysk.

Miniguide

Museet har udgivet miniguides på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, russisk, japansk og kinesisk. Miniguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Miniguiden kan købes i museumsbutikken til 40 kr.

Sæsonprogram

Sæsonprogrammet giver et overblik over aktiviteter samt aktuelle og kommende særudstillinger. Sæsonprogrammet udkommer to gange årligt.

Hent det aktuelle sæsonprogram.

Velkomstfolder

Velkomstfolderen giver en introduktion til Frederiksborg og de særlige oplevelser, som museet tilbyder.

Hent velkomstfolderen.

Etageplan

Etageplanen kan anvendes som miniguide og vejviser rundt på museet. I etageplanen referer rumnumrene til de numre, der findes over dørene. Nummeret henviser altid til den stue, man står i. Etageplanen udleveres ved køb af en billet.

Hent etageplanen.

Rumbeskrivelser

I museets sale og stuer finder man stueplancher med beskrivelser af det pågældende rum, samt udvalgte genstande, på dansk og engelsk.

Kataloger

I forbindelse med større særudstillinger udgives oftest et katalog, der kan købes i museumsbutikken eller online. Her sælges også – så længe lager haves – kataloger fra tidligere udstillinger eller kataloger der omhandler emner med særlig relevans for Frederiksborg.

Coffee table bog

Bog i coffee table-format, der i billeder og tekst fortæller om slot og museum i fortid og nutid.
Bogen kan købes på dansk og engelsk i museumsbutikken eller på museets webshop. Bogen koster 199 kr.

 

Omvisninger

I weekender fra den 13. april til den 20. oktober kan gæster komme på omvisninger på både dansk og engelsk, hvor man kan høre mere om slottet og museets spændende historie.

Engelsk omvisning: kl. 11.30

Dansk omvisning: lørdag kl. 13.30

Søndagsomvisning med skiftende temaer: søndag kl. 13.30

I sommerferien fra den 29. juni til den 11. august er der daglige omvisninger.

Engelsk omvisning: kl. 11.30 og 14.00

Dansk omvisning: kl. 13.30

Omvisningerne er gratis, når entre til museet er betalt.

Booking af særomvisninger og arrangementer

På Frederiksborg rummer de smukke omgivelser gode muligheder for særlige oplevelser omkring et gruppebesøg eller firmaarrangement. Museet tilbyder skræddersyede arrangementer efter aftale.

Særomvisninger

Museet tilbyder særomvisninger i slottets smukke pragtrum og den rige samling af historiemalerier, portrætter, møbler og kunstindustri. Ofte vil den guidede tur forme sig som en vandring gennem danmarkshistorien fra middelalderen til nutiden, eller den kan efter aftale fokusere på et særligt tema, som f. eks. Christian 4.s tid, Guldalderen eller Portrættets historie. Særomvisningen kan også foregå i museets aktuelle særudstillinger. Udenfor åbningstiden, især i det mørke halvår, er der mulighed for at bestille lommelygteomvisninger. Særomvisningerne kan arrangeres på langt de fleste sprog.

Max. antal deltagere per særomvisning: 30 personer.

Pris inden for åbningstid: 1300 kr. per hold (1 time) og 1600 kr. per hold (1½ eller 2 timer) + entré efter gældende takster og uden for åbningstid tillægges udgifter til vagt.

For et ekstra beløb er det muligt at bestille omvisere i historiske dragter eller lette forfriskninger. Pris efter aftale.

Særomvisninger kan bookes ved at kontakte formidlingsmedarbejder Thomas Bigum Knudsen på telefon 4820 1443 eller på e-mail tbk@dnm.dk

Arrangementer mv.

For firmaer og andre større grupper tilbyder museet særarrangementer med eksempelvis omvisninger, holdlege og værter i historiske dragter. Ønskes mad og drikke som en del af arrangementet henviser vi til Spisestedet Leonora, der kan kontaktes på telefon 4826 7516 eller online.

Firmaarrangementer kan bookes ved at kontakte formidlingsmedarbejder Thomas Bigum Knudsen på telefon 4820 1443 eller på e-mail tbk@dnm.dk

Handicapforhold og tilgængelighed

Afsætning og parkering

Der er to parkeringsbåse for handicapbiler (skilt påbudt) i ydre slotsgård (Springvandsgården). De ligger til højre for det store Porttårn. Der er desuden mulighed for at afsætte gangbesværede i ydre slotsgård eller efter særlig aftale med portvagten at køre helt frem til slottets indgang i indre slotsgård.

Vær opmærksom på, at alle udendørsarealer er brostensbelagte.

Det er ikke tilladt at benytte gangstave på museet.

Handicapvenlig indgang

I hjørnet til højre for hovedindgangen er der etableret en kørestolsvenlig indgang. Tryk på knappen og der tilkaldes assistance.

Elevator og handicaptoilet

Der er elevator til alle etager. Dermed kan hele museet besøges af kørestolsbrugere med undtagelse af Slotskirken og Riddersalen.. Kan man klare de 4-5 trin, er der en kørestol til rådighed i Riddersalen. Børnenes Danmarkshistorie, museets børneudstilling i Christian 4.s gamle vinkælder, kan desværre ikke besøges af kørestolsbrugere.

Der findes et handicaptoilet på museet i kælderetagen og man kan få adgang dertil via elevatoren.

Lån af kørestole

Museet råder over to kørestole, der kan lånes ved henvendelse i billetkassen.

Førerhunde

Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne på museet.

God adgang

Frederiksborg er medlem af Foreningen Tilgængelighed for Alle og dens mærkeordning God Adgang.

Læs mere på godadgang.dk

Museumsbutik

Museets butik byder på et stort og spændende udvalg af gaveartikler, bøger, souvenirs, postkort og plakater.

Butikken har åbent på samme tidspunkter som museet. Museet har åbent alle årets dage, så vi er altid behjælpelige med en god gaveide – selv på juleaftensdag!

Et udvalg af butikkens varer kan købes i museets webshop.

Butikken kan kontaktes på butik@dnm.dk eller telefon 4820 1454.

 

Årskort og gavekort

Med et årskort kan du følge med og deltage i museets mange udstillinger og aktiviteter. Det koster 300 kroner og gælder et år fra udstedelsesdato. Årskortet giver følgende fordele:

  • Gratis adgang hele året
  • Modtag sæsonprogrammet med posten 2 gange årligt

Kortet kan købes i billetkassen eller bestilles på aarskort@dnm.dk

Årskortet kan også benyttes som gave, idet det så blot udstedes til gavemodtageren. Det er også muligt at købe et gavekort lydende på et beløb efter eget valg. Gavekortet kan anvendes til entrébilletter eller varer i museumsbutikken.

Spisestedet Leonora

På Spisestedet Leonora, der ligger smukt ned til Slotssøen, kan man supplere besøget med en god dansk frokost eller forfriskninger. Om sommeren er der udendørs servering på den solfyldte terrasse.

Spisestedet Leonora ligger bag Slotsherrens Hus for enden af Møntportvejen og er opkaldt efter Christian 4.s datter, Leonora Christina.

Frokost

Spisestedet byder på á la carte frokostkort med blandt andet smørrebrød, frokostanretninger, sandwiches og salater.

Se Leonoras frokostkort.

Brunch

Leonoras populære brunchbuffet kan nydes hver lørdag og søndag fra kl. 10 til 13. Husk at bestille bord i god tid.
På ugens andre dage bydes der mellem kl. 10 og 12 på en lækker brunchtallerken.
Se Leonoras brunchkort.

Selskaber

Spisestedet Leonora kan også lejes til selskaber, bryllupsfester, fødselsdage eller firmaarrangementer. De smukke og lyse lokaler kan rumme op til 130 personer, og dertil kommer den store terrasse med udsigt over søen og slottet.

Se Leonoras selskabsmenuer.
Se Leonoras gruppemenuer.

Book bord/selskab

Bordbestilling kan ske på telefon 4826 7516 eller online.

Den lille færge

Fra Hillerød bymidte er det muligt at sejle Danmarks smukkeste sømil på Slotssøen ved Frederiksborg Slot. Den lille færge sejler fra Hillerød Torv til Barokhaven og turen varer cirka 30 minutter. Færgen sejler, når flaget er oppe ved broerne ved henholdsvis Hillerød Torv og Barokhaven. Prisen for en tur er 30 kr. for voksne og 10 kr. for børn.

Læs mere om den lille færge og sejltider

Følg med

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.