Praktisk information

Køb billet

Museet er lukket fra onsdag den 9. december til og med søndag den 7. februar 2021 på grund af myndighedernes seneste retningslinjer i forhold til begrænsning af COVID 19-smitte i Danmark.

Velkommen til Frederiksborg!

Vi opfordrer til, at besøg på Frederiksborg sker med hensyntagen til sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi har blandt andet ensrettet vores trappeopgange, ændret lidt på turen rundt på museet og stillet håndsprit til rådighed mange steder på slottet. For at sikre behørig afstand fra besøgets start, er der kun et begrænset antal gæster ad gangen i forhallen.
Fra torsdag den 29. oktober er der krav om, at personer fra 12 år skal bære mundbind på museet.

Børnenes Danmarkshistorie i kælderen på Frederiksborg, der under normale omstændigheder er åben i weekendener og på helligdage i sommerperioden, er ikke åben. I stedet er anbefaler vi museets sporlege til børnefamilier samt appen Smartify, der fortæller Frederiksborgs historie i børnehøjde.

Åbningstider

Frederiksborg er åbent alle årets dage.
Åbningstider:

1. november – 31. marts: kl. 11-15
1. april – 31. oktober: kl. 10-17

Entrépriser

Voksne: 75 kr.
Børn (0-5 år): 0 kr.
Børn (6-15 år): 20 kr.
Studerende: 60 kr.
Seniorer (65+): 60 kr.
Familiebillet (2 voksne + 3 børn): 150 kr.
Gruppebillet (min. 10 pers.): 60 kr. pr. person
Årskort: 300 kr.
Gratis adgang til handicapledsagere mod forevisning af et ledsagerkort.
Billetten gælder hele dagen.

Fotografering, garderobe og medbragt mad og drikke

Fotografering

Det er ikke tilladt at fotografere med stativ, selfiestang og blitz inde på museet.

Garderobe og tasker

Store tasker (max. størrelse er 15cm x 30cm x 25cm), rygsække, paraplyer, gangstave, vandflasker og lignende må ikke tages med rundt på museet. Vi henviser til garderobeboksene i museets forhal.

Barnevogne og puslerum

Egne barnevogne og klapvogne må ikke medtages på museet. De kan placeres efter henvisning fra museets opsynspersonale. Bæreseler til små børn og paraplyklapvogne kan lånes i billetkassen. Der er puslerum på toiletterne i indre slotsgård.

Medbragt mad og drikke

Det er muligt at spise medbragt mad under buegangene i indre slotsgård og ved bænkene i ydre slotsgård. Ved Slotsgade og indgangen til slotskomplekset findes borde og bænke. I slotshaven er der adskillige muligheder for at finde en god plet til en pause i naturskønne omgivelser.

Rygning

Rygning er ikke tilladt på museet og i indre slotsgård.

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe hunde og andre dyr i indre slotsgård og på museet.  Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne.

Find vej og parkering

Find vej med bil

Indtast “Frederiksborg Slot” eller “Møntportvejen” på din GPS.
Vis på kort.

Parkering

Der er mulighed for at parkere på en betalingsparkeringsplads ved Annaborg i gåafstand til museet. Museet ejer ikke pladsen og har ikke noget med driften af denne parkeringsplads at gøre. Alle spørgsmål og eventuelle klager skal rettes til Europark.
Vis på kort.

Ved Batzkes Bakke bag Barokhaven findes der gratis parkeringspladser. Batzkes Bakke ligger cirka 1 km fra indgangen til museet og byder på en smuk gåtur gennem slotshaverne.
Vis på kort.

Find vej med offentlig transport

Kommer du hertil med offentlig transport, kan du finde din rejse på Rejseplanen.

Man kan gå til slottet fra stationen (ca. 15-20 min.).
Se ruten her.

Digitale og trykte guider

Digitale guider

Det Nationalhistoriske Museum tilbyder fire forskellige digitale guider til museet. Kombinér dem eller vælg den, der passer bedst til dit besøg.

Museets audioguide tager dig med rundt på slottet og gennem danmarkshistorien. Audioguiden kan hentes som podcast på iTunes og Podbean. Audioguiden kan downloades på dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk, japansk, italiensk, kinesisk eller russisk.

Den interaktive guide viser rundt på 3. sal, hvor museets moderne samling har til huse. Den interaktive guide kan downloades som app fra App Store eller Google Play. Den interaktive guide findes på dansk og engelsk.

Den virtuelle guide giver et detaljeret indblik i museets genstande.

Benyt guiden ‘Frederiksborg Slot og Museum fortalt for børn’ hvis I ønsker at udforske Frederiksborg med børn på egen hånd og gerne vil fortælle historierne i børnehøjde.

Mobildækningen på museet kan variere. Derfor anbefaler vi at man henter audioguiden og den interaktive guide inden besøget eller i forhallen, hvor der er gratis Wi-Fi.

Trykte guides

Shortguide

Museet har udgivet en guide til museet på ca. 125 sider. Den rummer en lang række smukke billeder og beskrivelser. Shortguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Shortguiden kan købes i museumsbutikken til 60 kr. og fås på dansk og tysk.

Miniguide

Museet har udgivet miniguides på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, russisk, japansk og kinesisk. Miniguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Miniguiden kan købes i museumsbutikken til 40 kr.

Sæsonprogram

Sæsonprogrammet giver et overblik over aktiviteter samt aktuelle og kommende særudstillinger. Sæsonprogrammet udkommer to gange årligt.

Hent det aktuelle sæsonprogram.

Velkomstfolder

Velkomstfolderen giver en introduktion til Frederiksborg og de særlige oplevelser, som museet tilbyder.

Hent velkomstfolderen.

Etageplan

Etageplanen kan anvendes som miniguide og vejviser rundt på museet. I etageplanen referer rumnumrene til de numre, der findes over dørene. Nummeret henviser altid til den stue, man står i. Etageplanen udleveres ved køb af en billet.

Hent etageplanen.

Rumbeskrivelser

I museets sale og stuer finder man stueplancher med beskrivelser af det pågældende rum, samt udvalgte genstande, på dansk og engelsk.

Kataloger

I forbindelse med større særudstillinger udgives oftest et katalog, der kan købes i museumsbutikken eller online. Her sælges også – så længe lager haves – kataloger fra tidligere udstillinger eller kataloger der omhandler emner med særlig relevans for Frederiksborg.

Coffee table bog

Bog i coffee table-format, der i billeder og tekst fortæller om slot og museum i fortid og nutid.
Bogen kan købes på dansk og engelsk i museumsbutikken eller på museets webshop. Bogen koster 199 kr.

 

Omvisninger

Grundet de seneste restriktioner om forsamlingsforbud på 10 personer, er det for øjeblikket ikke muligt at gennemføre de planlagte søndagsomvisninger. Søndagsomvisningerne er foreløbigt aflyst til og med den 28. februar 2021. Hjemmesiden opdateres med informationer om, hvornår søndagsomvisninger igen kan gennemføres.

Booking af særomvisninger og arrangementer

På Frederiksborg rummer de smukke omgivelser gode muligheder for særlige oplevelser omkring et gruppebesøg eller firmaarrangement. Museet tilbyder skræddersyede arrangementer efter aftale.

Særomvisninger

Museet tilbyder særomvisninger i slottets smukke pragtrum og den rige samling af historiemalerier, portrætter, møbler og kunstindustri. Ofte vil den guidede tur forme sig som en vandring gennem danmarkshistorien fra middelalderen til nutiden, eller den kan efter aftale fokusere på et særligt tema, som f. eks. Christian 4.s tid, Guldalderen eller portrættets historie. Særomvisningen kan også foregå i museets aktuelle særudstillinger. Udenfor åbningstiden, især i det mørke halvår, er der mulighed for at bestille lommelygteomvisninger. Særomvisningerne kan arrangeres på langt de fleste sprog.

Max. antal deltagere per særomvisning: 30 personer.

Pris inden for åbningstid: 1300 kr. per hold (1 time) og 1600 kr. per hold (1½ eller 2 timer) + entré efter gældende takster. Uden for åbningstid tillægges udgifter til vagt.

For et ekstra beløb er det muligt at bestille omvisere i historiske dragter eller lette forfriskninger. Pris efter aftale.

Særomvisninger kan bookes ved at kontakte chefsekretær Mette Carstensen på telefon 4820 1432 eller på e-mail dnm@dnm.dk

Arrangementer mv.

For firmaer og andre større grupper tilbyder museet særarrangementer med eksempelvis omvisninger, holdlege og værter i historiske dragter. Ønskes mad og drikke som en del af arrangementet henviser vi til Spisestedet Leonora, der kan kontaktes på telefon 4826 7516 eller online.

Firmaarrangementer kan bookes ved at kontakte chefsekretær Mette Carstensen på telefon 4820 1432 eller på e-mail dnm@dnm.dk

Handicapforhold og tilgængelighed

Afsætning og parkering

Der er to parkeringsbåse for handicapbiler (skilt påbudt) i ydre slotsgård (Springvandsgården). De ligger til højre for det store Porttårn. Der er desuden mulighed for at afsætte gangbesværede i ydre slotsgård eller efter særlig aftale med portvagten at køre helt frem til slottets indgang i indre slotsgård.

Vær opmærksom på, at alle udendørsarealer er brostensbelagte.

Det er ikke tilladt at benytte gangstave på museet.

Handicapvenlig indgang

I hjørnet til højre for hovedindgangen er der etableret en kørestolsvenlig indgang. Tryk på knappen og der tilkaldes assistance.

Elevator og handicaptoilet

Der er elevator til alle etager. Dermed kan hele museet besøges af kørestolsbrugere med undtagelse af Slotskirken og Riddersalen. Kan man klare de 4-5 trin, er der en kørestol til rådighed i Riddersalen. Børnenes Danmarkshistorie, museets børneudstilling i Christian 4.s gamle vinkælder, kan desværre ikke besøges af kørestolsbrugere.

Der findes et handicaptoilet på museet i kælderetagen og man kan få adgang dertil via elevatoren.

Lån af kørestole

Museet råder over to kørestole, der kan lånes ved henvendelse i billetkassen.

Førerhunde

Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne på museet.

God adgang

Frederiksborg er medlem af Foreningen Tilgængelighed for Alle og dens mærkeordning God Adgang.

Læs mere på godadgang.dk

Museumsbutik

Museets butik byder på et stort og spændende udvalg af gaveartikler, bøger, souvenirs, postkort og plakater.

Butikken har åbent på samme tidspunkter som museet. Museet har åbent alle årets dage, så vi er altid behjælpelige med en god gaveidé – selv på juleaftensdag!

Et udvalg af butikkens varer kan købes i museets webshop. 

Butikken kan kontaktes på butik@dnm.dk eller telefon 4820 1454.

 

Årskort og gavekort

Med et årskort kan du følge med og deltage i museets mange udstillinger og aktiviteter. Det koster 300 kroner og gælder et år fra udstedelsesdato. Årskortet giver følgende fordele:

  • Gratis adgang hele året
  • Modtag sæsonprogrammet med posten 2 gange årligt

Kortet kan købes i billetkassen, i museets webshop eller bestilles på aarskort@dnm.dk

Årskortet kan også benyttes som gave, idet det så blot udstedes til gavemodtageren. Det er også muligt at købe et gavekort lydende på et beløb efter eget valg. Gavekortet kan anvendes til entrébilletter eller varer i museumsbutikken.

Spisestedet Leonora

På Spisestedet Leonora, der ligger smukt ned til Slotssøen, kan man supplere besøget med en god dansk frokost eller forfriskninger. Om sommeren er der udendørs servering på den solfyldte terrasse.

Spisestedet Leonora ligger bag Slotsherrens Hus for enden af Møntportvejen og er opkaldt efter Christian 4.s datter, Leonora Christina.

Frokost

Spisestedet byder på à la carte frokostkort med blandt andet smørrebrød, frokostanretninger, sandwiches og salater.

Se Leonoras frokostkort.

Brunch

Leonoras populære brunchbuffet kan nydes hver lørdag og søndag fra kl. 10 til 13. Husk at bestille bord i god tid.
På ugens andre dage bydes der mellem kl. 10 og 12 på en lækker brunchtallerken.
Se Leonoras brunchkort.

Selskaber

Spisestedet Leonora kan også lejes til selskaber, bryllupsfester, fødselsdage eller firmaarrangementer. De smukke og lyse lokaler kan rumme op til 130 personer, og dertil kommer den store terrasse med udsigt over søen og slottet.

Se Leonoras selskabsmenuer.
Se Leonoras gruppemenuer.

Book bord/selskab

Bordbestilling kan ske på telefon 4826 7516 eller online.

Den lille færge

Fra Hillerød bymidte er det muligt at sejle Danmarks smukkeste sømil på Slotssøen ved Frederiksborg Slot. Den lille færge sejler fra Hillerød Torv til Barokhaven og turen varer cirka 30 minutter. Færgen sejler, når flaget er oppe ved broerne ved henholdsvis Hillerød Torv og Barokhaven. Prisen for en tur er 30 kr. for voksne og 10 kr. for børn.

Læs mere om den lille færge og sejltider

Følg med

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.