Praktisk information

Køb billet

Velkommen til Frederiksborg!

Åbningstider

Frederiksborg er åbent alle årets dage:

1. januar – 22. marts hverdage kl. 10-15. Weekender 10-17.*
23. marts – 31. oktober: kl. 10-17
1. november – 31. december hverdage kl. 10-15. Weekender 10-17.

* Bemærk, at der i perioden 1. januar – 22. marts er åbent på hele museet kl. 10.00-15.00. I tidsrummet 15.00 -17.00 er der forlænget åbent i særudstillingerne ‘Petra Kleis’ og ‘Guder Genskabt’ samt i samlingen for moderne kunst på 3. sal, mens det øvrige museum er lukket.

Entrépriser

Entrépriser pr. 1. november – 22. marts:
Voksne: 90 kr.
Studerende: 70 kr.
Seniorer (65+): 70 kr.
Grupper (min. 10 pers.): 70 kr. pr. person
Barn (0-18 år): 0 kr.

Entrépriser pr. 23. marts  – 31. oktober:
Voksne: 110 kr.
Studerende: 90 kr.
Seniorer (65+): 90 kr.
Grupper (min. 10 pers.): 90 kr. pr. person.
Børn (0-18 år): 0 kr.

Årskort 350 kr. inkl. en gratis ledsager
Skoleklasser (på egen hånd): 200 kr. pr. klasse
Skoleklasser (undervisningsforløb): 500 kr. pr. forløb

Gratis adgang til handicapledsagere mod forevisning af et ledsagerkort.

Billetten til museet gælder hele dagen, og det er muligt at forlade udstillingerne undervejs i besøget for at besøge f.eks. Barokhaven og museets restaurant. Restauranten tilbyder servering både inde og ude.

Dagsaktuel information 

  • Mandag d. 26. februar: På grund af videooptagelser er Riddersalen lukket fra kl. 11.00 og frem til lukketid kl. 15.00. Dørene åbnes kortvarigt under pauser i optagelserne.
  • Stue 27 er lukket.
  • Der er ikke adgang til stue 44 på 2. sal samt stue 82 på 3. sal.

Fotografering, garderobe og medbragt mad og drikke

Fotografering

Du må gerne fotografere på museet med et mindre kamera eller en mobiltelefon.
Det er ikke tilladt at fotografere med stativ, selfiestang og blitz inde på museet.
Bryllupsfotos på selve museet tillades desværre ikke af hensyn til museets øvrige gæster.

Garderobe og tasker

Store tasker (max. størrelse er 15cm x 30cm x 25cm), rygsække, paraplyer, gangstave, vandflasker og lignende må ikke tages med rundt på museet. Vi henviser til garderobeboksene i museets forhal.

Barnevogne og puslerum

Egne barnevogne og klapvogne må ikke medtages på museet. De kan placeres efter henvisning fra museets opsynspersonale. Bæreseler til små børn og paraplyklapvogne kan lånes i billetkassen. Der er puslerum på toiletterne i indre slotsgård.

Medbragt mad og drikke

Det er muligt at spise medbragt mad under buegangene i indre slotsgård og ved bænkene i ydre slotsgård. Ved Slotsgade og indgangen til slotskomplekset findes borde og bænke. I slotshaven er der adskillige muligheder for at finde en god plet til en pause i naturskønne omgivelser.

Rygning

Rygning er ikke tilladt på museet og i indre slotsgård.

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe hunde og andre dyr i indre slotsgård og på museet.  Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne.

Digitale og trykte guider

SMARTIFY – din digitale guide til museet

Udforsk museet og dets samling med forskellige auidoguider og scanningsfunktion i museumsappen Smartify.

Læs mere om Smartify hér.

Trykte guider

Shortguide

Museet har udgivet en guide til museet på ca. 125 sider. Den rummer en lang række smukke billeder og beskrivelser. Shortguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Shortguiden kan købes i museumsbutikken til 60 kr. og fås på dansk og tysk.

Miniguide

Museet har udgivet miniguides på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, russisk, japansk og kinesisk. Miniguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Miniguiden kan købes i museumsbutikken til 40 kr.

Velkomstfolder

Velkomstfolderen giver en introduktion til Frederiksborg og de særlige oplevelser, som museet tilbyder.

Etageplan

Etageplanen kan anvendes som miniguide og vejviser rundt på museet. I etageplanen referer rumnumrene til de numre, der findes over dørene. Nummeret henviser altid til den stue, man står i. Etageplanen udleveres ved køb af en billet.

Kataloger

I forbindelse med større særudstillinger udgives oftest et katalog, der kan købes i museumsbutikken eller online. Her sælges også – så længe lager haves – kataloger fra tidligere udstillinger eller kataloger der omhandler emner med særlig relevans for Frederiksborg.

Coffee table bog

Bog i coffee table-format, der i billeder og tekst fortæller om slot og museum i fortid og nutid.
Bogen kan købes på dansk og engelsk i museumsbutikken eller på museets webshop. Bogen koster 249 kr.

Omvisninger

I forbindelse med skolernes ferieperioder arrangeres omvisninger for både voksne og børn. Til særudstillinger og aktiviteter arrangeres også forskellige omvisninger. Se det aktuelle program under Det sker.

For skoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner tilbyder museet forskellige forløb og omvisninger. Læs mere på undervisningssiden her

Booking af særomvisninger og arrangementer

På Frederiksborg rummer de smukke omgivelser gode muligheder for særlige oplevelser omkring et gruppebesøg eller firmaarrangement. Museet tilbyder skræddersyede arrangementer efter aftale.

Særomvisninger

Museet tilbyder særomvisninger i slottets smukke pragtrum og den rige samling af historiemalerier, portrætter, møbler og kunstindustri. Ofte vil den guidede tur forme sig som en vandring gennem danmarkshistorien fra middelalderen til nutiden, eller den kan efter aftale fokusere på et særligt tema, som f. eks. Christian 4.s tid, Guldalderen eller portrættets historie. Særomvisningen kan også foregå i museets aktuelle særudstillinger. Udenfor åbningstiden, især i det mørke halvår, er der mulighed for at bestille lommelygteomvisninger. Særomvisningerne kan arrangeres på langt de fleste sprog.

Max. antal deltagere per særomvisning: 30 personer.

Pris inden for åbningstid: 1500 kr. per hold (1 time) og 1800 kr. per hold (1½ eller 2 timer) + entré efter gældende takster. Uden for åbningstid tillægges udgifter til vagt.

For et ekstra beløb er det muligt at bestille omvisere i historiske dragter eller lette forfriskninger. Pris efter aftale.

Særomvisninger kan bookes via formidlingsinspektør Vincent Rasmussen på e-mail vr@dnm.dk

Arrangementer mv.

For firmaer og andre større grupper tilbyder museet særarrangementer med eksempelvis omvisninger, holdlege og værter i historiske dragter. Ønskes mad og drikke som en del af arrangementet henviser vi til Rabarbergaarden på Slottet, der kan kontaktes på telefon 4826 7516 eller online.

Firmaarrangementer kan bookes på e-mail dnm@dnm.dk

Handicapforhold og tilgængelighed

Adgang til særudstillingen Guder Genskabt

På grund af slottets stejle vindeltrapper ned til kælderen er særudstillingen Guder Genskabt desværre ikke egnet for gangbesværede og/eller kørestolsbrugere. Det beklager vi. Der er adgang til udstillingens introduktionsrum i tårnværelset i stueetagen via Rosen/spisesalen.

Afsætning og parkering

Der er to parkeringsbåse for handicapbiler (skilt påbudt) i ydre slotsgård (Springvandsgården). De ligger til højre for det store Porttårn. Der er desuden mulighed for at afsætte gangbesværede i ydre slotsgård eller at køre helt frem til slottets indgang i indre slotsgård.

Vær opmærksom på, at alle udendørsarealer er brostensbelagte.

Det er ikke tilladt at benytte gangstave på museet.

Handicapvenlig indgang

I hjørnet til højre for hovedindgangen er der etableret en kørestolsvenlig indgang. Tryk på knappen og der tilkaldes assistance.

Elevator og handicaptoilet

Der er elevator til alle etager. Dermed kan hele museet besøges af kørestolsbrugere med undtagelse af Slotskirken og Riddersalen. Kan man klare de 10 trin, er der en kørestol til rådighed i Riddersalen. Særudstillingslokalet i den tidligere vinkælder under Kongefløjen kan desværre ikke tilgås.

Der findes et handicaptoilet på museet i kælderetagen under Prinsessefløjen, og man kan få adgang dertil via elevatoren.

 

Lån af kørestole

Museet råder over to kørestole, der kan lånes ved henvendelse i billetkassen.

Førerhunde

Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne på museet.

God adgang

Frederiksborg er medlem af Foreningen Tilgængelighed for Alle og dens mærkeordning God Adgang.

Læs mere på godadgang.dk

Museumsbutik

Museets butik byder på et udvalg af gaveartikler, bøger, souvenirs, postkort og plakater.

Butikken har åbent på samme tidspunkter som museet. Museet har åbent alle årets dage, så vi er altid behjælpelige med en god gaveidé – selv på juleaftensdag!

Et udvalg af butikkens varer kan købes i museets webshop. 

Butikken kan kontaktes på butik@dnm.dk.

Den lille færge

Fra Hillerød bymidte er det muligt at sejle Danmarks smukkeste sømil på Slotssøen ved Frederiksborg Slot. Den lille færge sejler fra Hillerød Torv til Barokhaven og turen varer cirka 30 minutter. Færgen sejler, når flaget er oppe ved broerne ved henholdsvis Hillerød Torv og Barokhaven. Prisen for en tur er 40 kr. for voksne og 10 kr. for børn.

Betaling med Mobilepay eller kontant. Færgen modtager ikke kreditkort.

Læs mere om den lille færge og sejltider

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige, og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.