Praktisk information

Køb billet

Velkommen til Frederiksborg!

Coronapas

Fra fredag d. 12. november 2021 er digitalt eller printet coronapas påkrævet i forbindelse med besøg på museet. Kravet om coronapas gælder for gæster, der er fyldt 15 år. Du kan finde information om coronapas her.

Mundbind

Fra mandag d. 29. november skal man bære mundbind ved besøg i museumsbutikken. Der er ikke krav om mundbind på selve museet.

God plads og håndsprit
Frederiksborgs stuer og pragtrum udgør flere tusinde kvadratmeter museum. Der er god plads til at holde afstand, og den kronologiske opbygning af museets samling skaber et naturligt flow i besøget med plads til fordybelse og udforskning af forskellige perioder og detaljer undervejs. Museet, herunder trappeop- og nedgange, er ensrettet. Besøgende bedes følge ensretningen, der følger danmarkshistorien og byder på besøg i blandt andet Slotskirken og Audienssalen. Der er direkte adgang til særudstillinger og naturligvis adgang til håndsprit på museet.

Billetten til museet gælder hele dagen, og det er muligt at forlade udstillingerne undervejs i besøget for at besøge f.eks. Barokhaven og museets restaurant. Restauranten tilbyder servering både inde og ude.

Forsamlingsforbuddet og kvadratmeterbegrænsninger er ophævet. Det betyder, at vi holder omvisninger og tager imod større grupper.

Åbningstider

Frederiksborg er åbent alle årets dage.
Åbningstider:

1. november – 31. marts: kl. 11-15
1. april – 31. oktober: kl. 10-17

Entrépriser

Voksne: 75 kr.
Børn (0-5 år): 0 kr.
Børn (6-15 år): 20 kr.
Studerende: 60 kr.
Seniorer (65+): 60 kr.
Familiebillet (2 voksne + 3 børn): 150 kr.
Gruppebillet (min. 10 pers.): 60 kr. pr. person
Årskort: 300 kr.
Gratis adgang til handicapledsagere mod forevisning af et ledsagerkort.
Billetten gælder hele dagen.

Fotografering, garderobe og medbragt mad og drikke

Fotografering

Det er ikke tilladt at fotografere med stativ, selfiestang og blitz inde på museet.

Garderobe og tasker

Store tasker (max. størrelse er 15cm x 30cm x 25cm), rygsække, paraplyer, gangstave, vandflasker og lignende må ikke tages med rundt på museet. Vi henviser til garderobeboksene i museets forhal.

Barnevogne og puslerum

Egne barnevogne og klapvogne må ikke medtages på museet. De kan placeres efter henvisning fra museets opsynspersonale. Bæreseler til små børn og paraplyklapvogne kan lånes i billetkassen. Der er puslerum på toiletterne i indre slotsgård.

Medbragt mad og drikke

Det er muligt at spise medbragt mad under buegangene i indre slotsgård og ved bænkene i ydre slotsgård. Ved Slotsgade og indgangen til slotskomplekset findes borde og bænke. I slotshaven er der adskillige muligheder for at finde en god plet til en pause i naturskønne omgivelser.

Rygning

Rygning er ikke tilladt på museet og i indre slotsgård.

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe hunde og andre dyr i indre slotsgård og på museet.  Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne.

Find vej og parkering

Find vej med bil

Indtast “Frederiksborg Slot” eller “Møntportvejen” på din GPS.
Vis på kort.

Parkering

Der er mulighed for at parkere på en betalingsparkeringsplads ved Annaborg i gåafstand til museet. Museet ejer ikke pladsen og har ikke noget med driften af denne parkeringsplads at gøre. Alle spørgsmål og eventuelle klager skal rettes til Europark.
Vis på kort.

På Rendelæggerbakken (Tromlepladsen) og Batzkes Bakke bag Barokhaven findes der gratis parkeringspladser i henholdsvis 500 meters og 1 kilometers gåafstand til museet. Turen byder på en smuk gåtur gennem slotshaverne.

Vis på kort.

Find vej med offentlig transport

Kommer du hertil med offentlig transport, kan du finde din rejse på Rejseplanen.

Man kan gå til slottet fra stationen (ca. 15-20 min.).
Se ruten her.

Busser

Afsætning og afhentning: Der er ved indkørslen til Møntportvejen etableret afsætnings- og afhentningspladser til busser. Under gæsternes ophold på museet parkeres busser på Roskildevej, hvor der på strækningen mellem Herredsvejen og rundkørslen ved Milnersvej er etableret seks holdepladser med tretimers parkering. Der er tre pladser i hver side af vejen. Afstand til fjernparkering på Roskildevej er ca. 2 km. Forventet køretid er ca. fire minutter.

Langtidsparkering: Busser kan også holde på Tromlepladsen ved Rendelægger bag Barokhaven. Herfra kan gæsterne gå en tur gennem Barokhaven ned til slottet. Gåafstanden til slottet er 500 meter med et imponerende udsyn over haveanlæg og slot.

På grund af hotelbyggeri er det i øjeblikket ikke muligt at parkere på/ved Markedspladsen.

Digitale og trykte guider

Audioguide

Museets audioguide tager dig med rundt på slottet og gennem danmarkshistorien. Audioguiden kan hentes på museumsappen SMARTIFY, og er tilgængelig på dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk, japansk, italiensk, kinesisk, ukrainsk eller russisk. SMARTIFY kan downloades fra App Store og Google Play.

Stueguide

Stueguiden introducerer og beskriver slottets stuer og sale på dansk og engelsk. Stueguiden er tilgængelig via SMARTIFY.

Børneguide

Børneguiden viser rundt på slottet og præsenterer danmarkshistorien i børnehøjde. Med Børneguiden kan børn udforske slottet på egen hånd eller sammen med familien. Børneguiden er tilgængelig via SMARTIFY.

Scan kunstværkerne

Brug scanningsfunktionen i SMARTIFY til at få flere oplysninger om museets portrætter og historiemalerier.

Mobildækningen på museet kan variere. Derfor anbefaler vi at man henter SMARTIFY inden besøget eller i forhallen, hvor der er gratis Wi-Fi.

Trykte guides

Shortguide

Museet har udgivet en guide til museet på ca. 125 sider. Den rummer en lang række smukke billeder og beskrivelser. Shortguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Shortguiden kan købes i museumsbutikken til 60 kr. og fås på dansk og tysk.

Miniguide

Museet har udgivet miniguides på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, russisk, japansk og kinesisk. Miniguiden er egnet til at have med sig under besøget, men kan også med fordel læses før eller efter et besøg.

Miniguiden kan købes i museumsbutikken til 40 kr.

Sæsonprogram

Sæsonprogrammet giver et overblik over aktiviteter samt aktuelle og kommende særudstillinger. Sæsonprogrammet udkommer to gange årligt.

Hent det aktuelle sæsonprogram.

Velkomstfolder

Velkomstfolderen giver en introduktion til Frederiksborg og de særlige oplevelser, som museet tilbyder.

Hent velkomstfolderen.

Etageplan

Etageplanen kan anvendes som miniguide og vejviser rundt på museet. I etageplanen referer rumnumrene til de numre, der findes over dørene. Nummeret henviser altid til den stue, man står i. Etageplanen udleveres ved køb af en billet.

Hent etageplanen.

Rumbeskrivelser

I museets sale og stuer finder man stueplancher med beskrivelser af det pågældende rum, samt udvalgte genstande, på dansk og engelsk.

Kataloger

I forbindelse med større særudstillinger udgives oftest et katalog, der kan købes i museumsbutikken eller online. Her sælges også – så længe lager haves – kataloger fra tidligere udstillinger eller kataloger der omhandler emner med særlig relevans for Frederiksborg.

Coffee table bog

Bog i coffee table-format, der i billeder og tekst fortæller om slot og museum i fortid og nutid.
Bogen kan købes på dansk og engelsk i museumsbutikken eller på museets webshop. Bogen koster 199 kr.

Omvisninger

Der er omvisninger på museet hver søndag med skiftende temaer, hvor vi dykker ned i museets samling og ser nærmere på de udstillede værker og deres motiver. Omvisningerne er gratis for museets gæster og starter i Rosen kl. 13.30. Se programmet for søndagsomvisningerne her.

Booking af særomvisninger og arrangementer

På Frederiksborg rummer de smukke omgivelser gode muligheder for særlige oplevelser omkring et gruppebesøg eller firmaarrangement. Museet tilbyder skræddersyede arrangementer efter aftale.

Særomvisninger

Museet tilbyder særomvisninger i slottets smukke pragtrum og den rige samling af historiemalerier, portrætter, møbler og kunstindustri. Ofte vil den guidede tur forme sig som en vandring gennem danmarkshistorien fra middelalderen til nutiden, eller den kan efter aftale fokusere på et særligt tema, som f. eks. Christian 4.s tid, Guldalderen eller portrættets historie. Særomvisningen kan også foregå i museets aktuelle særudstillinger. Udenfor åbningstiden, især i det mørke halvår, er der mulighed for at bestille lommelygteomvisninger. Særomvisningerne kan arrangeres på langt de fleste sprog.

Max. antal deltagere per særomvisning: 30 personer.

Pris inden for åbningstid: 1300 kr. per hold (1 time) og 1600 kr. per hold (1½ eller 2 timer) + entré efter gældende takster. Uden for åbningstid tillægges udgifter til vagt.

For et ekstra beløb er det muligt at bestille omvisere i historiske dragter eller lette forfriskninger. Pris efter aftale.

Særomvisninger kan bookes ved at kontakte chefsekretær Mette Carstensen på telefon 4820 1432 eller på e-mail dnm@dnm.dk

Arrangementer mv.

For firmaer og andre større grupper tilbyder museet særarrangementer med eksempelvis omvisninger, holdlege og værter i historiske dragter. Ønskes mad og drikke som en del af arrangementet henviser vi til Spisestedet Leonora, der kan kontaktes på telefon 4826 7516 eller online.

Firmaarrangementer kan bookes ved at kontakte chefsekretær Mette Carstensen på telefon 4820 1432 eller på e-mail dnm@dnm.dk

Handicapforhold og tilgængelighed

Afsætning og parkering

Der er to parkeringsbåse for handicapbiler (skilt påbudt) i ydre slotsgård (Springvandsgården). De ligger til højre for det store Porttårn. Der er desuden mulighed for at afsætte gangbesværede i ydre slotsgård eller efter særlig aftale med portvagten at køre helt frem til slottets indgang i indre slotsgård.

Vær opmærksom på, at alle udendørsarealer er brostensbelagte.

Det er ikke tilladt at benytte gangstave på museet.

Handicapvenlig indgang

I hjørnet til højre for hovedindgangen er der etableret en kørestolsvenlig indgang. Tryk på knappen og der tilkaldes assistance.

Elevator og handicaptoilet

Der er elevator til alle etager. Dermed kan hele museet besøges af kørestolsbrugere med undtagelse af Slotskirken og Riddersalen. Kan man klare de 4-5 trin, er der en kørestol til rådighed i Riddersalen. Børnenes Danmarkshistorie, museets børneudstilling i Christian 4.s gamle vinkælder, kan desværre ikke besøges af kørestolsbrugere.

Der findes et handicaptoilet på museet i kælderetagen og man kan få adgang dertil via elevatoren.

Lån af kørestole

Museet råder over to kørestole, der kan lånes ved henvendelse i billetkassen.

Førerhunde

Autoriserede fører- og hjælpehunde er velkomne på museet.

God adgang

Frederiksborg er medlem af Foreningen Tilgængelighed for Alle og dens mærkeordning God Adgang.

Læs mere på godadgang.dk

Museumsbutik

Museets butik byder på et stort og spændende udvalg af gaveartikler, bøger, souvenirs, postkort og plakater.

Butikken har åbent på samme tidspunkter som museet. Museet har åbent alle årets dage, så vi er altid behjælpelige med en god gaveidé – selv på juleaftensdag!

Et udvalg af butikkens varer kan købes i museets webshop. 

Butikken kan kontaktes på butik@dnm.dk eller telefon 4820 1454.

Årskort og gavekort

Med et årskort kan du følge med og deltage i museets mange udstillinger og aktiviteter. Det koster 300 kroner og gælder et år fra udstedelsesdato. Årskortet giver følgende fordele:

  • Gratis adgang hele året
  • Modtag sæsonprogrammet med posten 2 gange årligt

Kortet kan købes i billetkassen, i museets webshop eller bestilles på aarskort@dnm.dk

Årskortet kan også benyttes som gave, idet det så blot udstedes til gavemodtageren. Det er også muligt at købe et gavekort lydende på et beløb efter eget valg. Gavekortet kan anvendes til entrébilletter eller varer i museumsbutikken.

Spisestedet Leonora

På Spisestedet Leonora, der ligger smukt ned til Slotssøen, kan man supplere besøget med en god dansk frokost eller forfriskninger. Om sommeren er der udendørs servering på den solfyldte terrasse.

Spisestedet Leonora ligger bag Slotsherrens Hus for enden af Møntportvejen og er opkaldt efter Christian 4.s datter, Leonora Christina.

Frokost

Spisestedet byder på à la carte frokostkort med blandt andet smørrebrød, frokostanretninger, sandwiches og salater.

Se Leonoras frokostkort.

Brunch

Leonoras populære brunchbuffet kan nydes hver lørdag og søndag fra kl. 10 til 13. Husk at bestille bord i god tid.
På ugens andre dage bydes der mellem kl. 10 og 12 på en lækker brunchtallerken.
Se Leonoras brunchkort.

Selskaber

Spisestedet Leonora kan også lejes til selskaber, bryllupsfester, fødselsdage eller firmaarrangementer. De smukke og lyse lokaler kan rumme op til 130 personer, og dertil kommer den store terrasse med udsigt over søen og slottet.

Se Leonoras selskabsmenuer.
Se Leonoras gruppemenuer.

Book bord/selskab

Bordbestilling kan ske på telefon 4826 7516 eller online.

Den lille færge

Fra Hillerød bymidte er det muligt at sejle Danmarks smukkeste sømil på Slotssøen ved Frederiksborg Slot. Den lille færge sejler fra Hillerød Torv til Barokhaven og turen varer cirka 30 minutter. Færgen sejler, når flaget er oppe ved broerne ved henholdsvis Hillerød Torv og Barokhaven. Prisen for en tur er 30 kr. for voksne og 10 kr. for børn.

Læs mere om den lille færge og sejltider

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.