Indlæser Begivenheder
Sæsonaktivitet

Sommer på Frederiksborg

24/06 2023 - 03/09 2023

Museum, slot og barokhave. Oplev Nordens største renæssanceanlæg!

Frederiksborg er myter og historier om mennesker og begivenheder, der gjorde Danmark til Danmark. Slottet er Det Nationalhistoriske Museum og Danmarks Nationale Portrætgalleri, hvor monumentale historiemalerier, tusindvis af portrætter og kuriøse genstande fortæller om Danmark for længe siden. Den moderne samling på 3. sal og museets særudstillinger forbinder fortiden med nutiden.

Oplev prægtige sale som Riddersalen, Audienssalen og Englesalen samt det overdådige kirkerum i Frederiksborg Slotskirke på turen gennem Danmarks historie.

Med årskort kan du i hele 2023 tage en ledsager med gratis.

Få mest ud af dit besøg
Oplev museet med den audioguide, der passer bedst til dit besøg. Audioguider findes i museumsappen Smartify. Hent appen på forhånd, så du er godt forberedt! I appen skal du vælge ‘Det Nationalhistoriske Museum’, og så finder du:

  • Audioguide: Frederiksborg Slot og Museum. Varighed: Ca. 1 time. Fra d. 30. juni kan du lytte til museets redaktør, Tore Leifers, version af audioguiden.
  • Audioguide: Stueguide. Guide til alle stuer. Vælg de stuer, du ønsker at udforske. Der er stuer til mange dages besøg!

Appen giver også mulighed for at scanne portrætter og historiemalerier for information om værkerne.

Husk: Du kan skifte mellem audioguider og scanning undervejs.
Medbring høretelefoner, eller lyt med lav lyd under besøget. Læs mere om Smartify her. Du kan også se de oftest stillede spørgsmål.

Bliv introduceret til museet
I sommerperioden, fra d. 24. juni til 3. september, introducerer museets værter hver halve time slottet og museet. Herefter er værterne behjælpelige med at sende gæster afsted på egen hånd.

Særudstillinger
I sommeren 2023 supplerer to særudstillinger Det Nationalhistoriske Museums omfattende samling.

Portræt NU! 2023: Portræt NU! 2023 viser de nyeste strømninger inden for portrætkunst. 71 værker er valgt til udstillingen blandt 1842 værker tilmeldt museets nordiske portrætkonkurrence. De bedste værker er belønnet med Carlsbergfondets portrætpriser.

 

Marie Hald – Udstillet: I museets afdeling for kunst fra det 20. og 21. århundrede giver den prisvindende danske fotograf, fotojournalist og kunster Marie Hald med sine fotografiske portrætter en stemme til personer, der påvirker samfundet anno 2023

 

Frederiksborg for børn
Slottet rummer finurlige detaljer, gigantiske malerier og lofter. Vi har masser af sommerferieaktiviteter for børn, der har gratis adgang til museet.

 

Slotshave, Slotssø og Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Tag en pause undervejs i museumsbesøget og besøg Slotshaverne. På Nordens største renæssanceanlæg findes to store haveanlæg: Landskabshaven med Badstueslottet og Barokhaven.

På Slotssøen sejler den lille færge M/S Frederiksborg. Færgen lægger til forskellige steder på søen og turen rundt tager 30 min. Spis en is på Torvet i Hillerød, eller nyd en frokost på museets restaurant Spisestedet Leonora, der ligger i naturskønne omgivelser lige uden for hovedslottet.

Frederiksborg Slot ligger ved indgangen til Nationalpark Kongernes Nordsjælland og i cykelafstand til Store Dyrehave med UNESCO verdensarvområdet Parforcejagtlandskabet, hvor kongerne gik på jagt. Det kan du læse mere om her.

 

Parkering
Under praktisk information finder du information om parkering. Vi anbefaler brug af gratis langtidsparkering på Rendelæggerbakken (Tromlepladsen), eller at besøgende er opmærksomme på reglerne for betalingsparkeringen ved Møntportvejen (Annaborg).