Christian 4. Malet af Pieter Isaacsz

Om museet

Køb billet

Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878

Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en afdeling af Carlsbergfondet. Museet ledes af en selvstændig bestyrelsen og en direktør – se organisationen her.

Museets historie

I 1859 blev store dele af Frederiksborg Slot ødelagt af en voldsom brand. Efterfølgende besluttede den kongelige familie, at de ikke længere ville benytte slottet som bolig, og det satte gang i debatten om, hvad bygningerne i stedet skulle bruges til.

Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, foreslog, at der blev etableret et nationalhistorisk museum på Frederiksborg Slot. Han tilbød at betale for genopbygningen og for museets videre udgifter.

Frederiksborg fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en rig samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri, og fortællingerne understøttes af slottets smukke historiske omgivelser. På museet stifter man bekendtskab med personer og begivenheder, der har været med til at forme landets historie fra middelalderen til det 21. århundrede.

Museets fine periodeinteriører og slottets imponerende pragtrum giver et sansemættet indtryk af skiftende stilarter og perioder, samt tidligere tiders omgangsformer. Museets portrætsamling udgør landets største og betydeligste, og samlingen af malerier, buster, tegninger og fotografier suppleres løbende med nye værker.

Med skiftende særudstillinger, omvisninger, arrangementer og sæsonaktiviteter for børn holder museet dialogen med fortiden i gang og sætter perspektiv på danmarkshistorien og portrætkunsten.

Frederiksborg byder velkommen hver dag, året rundt!

 

Årsberetninger

Hvert år udarbejder Frederiksborg en årsberetning, der giver indblik i museets virksomhed det forgangne år. Her kan man læse om de udstillinger og aktiviteter, der har præget året, samt om museets forskellige arbejdsområder – herunder undervisning, forskning og konservering.

Årsberetning 2022

Årsberetning 2021

Årsberetning 2020

Årsberetning 2019

Årsberetning 2018

Årsberetning 2017

Årsberetning 2016

Årsberetning 2015

 

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige, og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.