Christian 4. Malet af Pieter Isaacsz

Om museet

Nationalhistorisk Museum og Nationalt Portrætgalleri

Christian 4.s (1588-1648) pragtslot fra starten af 1600-tallet udgør i dag rammen om mere end 500 års historier og myter om det, gjorde Danmark til Danmark.

Frederiksborg er både Nationalhistorisk Museum og Nationalt Portrætgalleri, hvor hundredvis af portrætter sætter ansigter på personer, der har formet Danmarks historie. Portrætsamlingen er landets største og betydeligste, og samlingen af malerier, buster, tegninger og fotografier suppleres løbende med nye værker. Historiemalerier fortæller derudover om vigtige nationale begivenheder.

Magt og pragt

Oplev tidligere tiders pomp og pragt på nært hold. Museets fine periodeinteriører og slottets imponerende pragtrum, som Slotskirken, Riddersalen, og Audienssalen, giver et indblik i skiftende perioder og stilarter. Hvert år vises desuden skiftende særudstillinger om portrætkunst og Danmarks såvel som Frederiksborg Slots historie. Hold også øje med omvisninger, arrangementer og sæsonaktiviteter for børn.

Frederiksborg er åbent hver dag, året rundt!

Museets historie

Museet har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878, hvor det blev oprettet af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen, efter en voldsom brand på slottet i 1859. Efterfølgende besluttede den kongelige familie, at de ikke længere ville benytte slottet som bolig, og det satte gang i debatten om, hvad bygningerne i stedet skulle bruges til.

Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, foreslog, at der blev etableret et nationalhistorisk museum på Frederiksborg Slot. Han tilbød at betale for genopbygningen og for museets videre udgifter. Museet drives stadig den dag i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.

 

Årsberetninger

Hvert år udarbejder Frederiksborg en årsberetning, der giver indblik i museets aktiviteter det forgangne år. Læs om museets udvikling, særudstillinger, arrangementer og forskellige andre højdepunkter.

Fra 2023 er årsberetningen digital, og kan læses her.

Tidligere årsberetninger:

Årsberetning 2022

Årsberetning 2021

Årsberetning 2020

Årsberetning 2019

Årsberetning 2018

Årsberetning 2017

Årsberetning 2016

Årsberetning 2015

 

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige, og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.