Børnenes Frederiksborg

Køb billet

Frederiksborg byder på en lang række oplevelser i børnehøjde. Besøg Børnenes Danmarkshistorie i den gamle vinkælder eller deltag i museets mange sæson- og ferieaktiviteter.

Børnenes Danmarkshistorie

Museets børneudstilling “Christian 4. – barn og konge” fortæller historien om Danmarks berømte konge med fokus på hans barndom. Ud fra portrætter af kongen og hans nærmeste familie fortælles historien fra hans fødsel på Frederiksborg Slot i 1577 til han selv blev konge.

I aktivitetsrummet kan børn prøve genskabte renæssancekjoler og rustninger, skrive med fjerpen og blæk eller farvelægge billeder af konger og dronninger. Børnene kan også få hjælp til at designe deres helt eget våbenskold.

Børnenes Danmarkshistorie er åben alle weekender, helligdage og skoleferier kl. 10-16.30 fra påske til efterårsferie. Når Børnenes Danmarkshistorie er åben er der familieomvisninger kl. 11.00 og 14.30 om Christian 4. s liv som barn og konge.

Børnesporlege

Året rundt kan børn i alderen 6 til 12 år gå på opdagelse i danmarkshistorien med en af museets sporlege i hånden. Man kan opleve museet med to sporlegstemaer:

  1. På sporlegen “Billedjagt” kan børn og deres voksne udforske museets spændende historiemalerier og flotte portrætter ved at løse sjove opgaver.
  2. Med sporlegen “Kongen af Danmark” kan man blive klogere på kongernes familie, krige, riger og klæder og til slut løse ‘Kongernes quiz’.

Vises den udfyldte sporleg i museumsbutikken, kvitteres der med en lille præmie.

Undervisning

Børnehavegrupper og skoleklasser i alle aldre kan få glæde af museets store og varierede undervisningsprogram. Her fortælles om danmarkshistoriske emner, centrale begivenheder og der sættes ansigt på de personer, der var aktører og med til at forme vores land.

Læs mere om museets undervisningstilbud.

Følg med

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.