Børnenes Frederiksborg

Køb billet

Børnesporlege

Året rundt kan børn i alderen 6 til 12 år gå på opdagelse i danmarkshistorien med en af museets sporlege i hånden. I sommerperioden udvides udvalget af sporlege med forskellige temaer og tilknytning til særudstillingerne:

  1. På sporlegen “Billedjagt” kan børn og deres voksne udforske museets spændende historiemalerier og flotte portrætter ved at løse sjove opgaver.
  2. Med sporlegen “Kongen af Danmark” kan man blive klogere på kongernes familie, krige, riger og klæder og til slut løse ‘Kongernes quiz’.
  3. Sporlegen “Dronningens Ansigter” tager familien gennem særudstillingen på en anderledes og involverende måde.
  4. “Genforeningssporlegen” dykker ned i museets samling af malerier og fotografier af begivenhederne omkring Genforeningen 1920.
  5. Tag sporlegen “Brostrups historiemalerier” (svær) med op i udstillingen på 3. sal og opdag de mange detaljer i malerierne. På hvert maleri er der malet en fugl. Find alle syv.

Vises den udfyldte sporleg i museumsbutikken, kvitteres der med en lille præmie.

Rundtur på egen hånd i børnehøjde

Museet tilbyder en skriftlig guide til familier, så man i eget tempo kan bevæge sig rundt på museet og udforske udvalgte steder, hvor historierne fortælles i børnehøjde. Guiden til museet tager udgangspunkt i Christian 4’s tilknytning til slottet, men undervejs stifter man bekendtskab med en række danske konger og dronninger og begivenheder i danmarkshistorien. Se guiden her.

Følg med

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.