Børnenes Frederiksborg

Køb billet

Museet tilbyder året rundt forskellige aktiviteter for børn.

I skoleferier arrangerer museet, ud over de faste aktiviteter, forskellige sæsonrelaterede eller tematiske aktiviteter i børnehøjde. Hold øje med ‘Det sker’ på museets hjemmeside op til og i ferierne, for at se hvilke aktiviteter vi tilbyder.

Børnesporlege

Året rundt kan børn i alderen 6 til 12 år gå på opdagelse i danmarkshistorien med en af museets sporlege i hånden. Sporlegene har forskellige temaer:

  1. På sporlegen “Billedjagt” kan børn og deres voksne udforske museets spændende historiemalerier og flotte portrætter ved at løse sjove opgaver.
  2. Med sporlegen “Kongen af Danmark” kan man blive klogere på kongernes familie, krige, riger og klæder og til slut løse ‘Kongernes quiz’.

Vises den udfyldte sporleg i museumsbutikken, kvitteres der med en lille præmie.

Frederiksborg i børnehøjde

Museet tilbyder en digital guide til familier, så man i eget tempo kan bevæge sig rundt på museet og udforske udvalgte steder. Den digitale guide er lavet både med lyd og som tekst, hvor man som voksen selv kan læse højt for børnene. Guiden til museet tager udgangspunkt i Christian 4’s tilknytning til slottet, men undervejs stifter man bekendtskab med en række danske konger og dronninger og begivenheder i danmarkshistorien. Guiden fortæller i henholdsvis en ultrakort version og en mere detaljeret version historierne ud fra stuer, portrætter og historiemalerier. Download museumsappen SMARTIFY her (kun muligt via mobil).

Følg med

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.