Børnenes Frederiksborg

Køb billet

Frederiksborg byder på en lang række oplevelser i børnehøjde. Besøg Børnenes Danmarkshistorie i den gamle vinkælder eller deltag i museets mange sæson- og ferieaktiviteter.

Børnenes Danmarkshistorie

Museets børneudstilling “Christian 4. – barn og konge” fortæller historien om Danmarks berømte konge med fokus på hans barndom. Ud fra portrætter af kongen og hans nærmeste familie fortælles historien fra hans fødsel på Frederiksborg Slot i 1577 til han selv blev konge.

I aktivitetsrummet kan børn prøve genskabte renæssancekjoler og rustninger, skrive med fjerpen og blæk eller farvelægge billeder af konger og dronninger. Børnene kan også få hjælp til at designe deres helt eget våbenskold.

Børnenes Danmarkshistorie er åben alle weekender og skoleferier kl. 10-16.30 fra påske til efterårsferie. Når Børnenes Danmarkshistorie er åben er der familieomvisninger kl. 11.00 og 14.30 om Christian 4. s liv som barn og konge.

Børnenes Danmarkshistorie åbner igen i påskeferien 2019.

Børnesporlege

Året rundt kan børn i alderen 6 til 12 år gå på opdagelse i danmarkshistorien med en af museets sporlege i hånden. Man kan opleve museet med to sporlegstemaer:

  1. På sporlegen “Billedjagt” kan børn og deres voksne udforske museets spændende historiemalerier og flotte portrætter ved at løse sjove opgaver.
  2. Med sporlegen “Kongen af Danmark” kan man blive klogere på kongernes familie, krige, riger og klæder og til slut løse ‘Kongernes quiz’.

Vises den udfyldte sporleg i museumsbutikken, kvitteres der med en lille præmie.

PORTRÆT NU! for børn 2019

Alle børn og unge i alderen 10-15 år i hele Danmark er inviteret til at deltage i portrætkonkurrencen PORTRÆT NU! for børn. De bedste portrætter bliver udstillet på Frederiksborg Slot.

Det Nationalhistoriske Museum indbyder til den landsdækkende portrætkonkurrence PORTRÆT NU! for børn. Konkurrencen giver børn og unge mulighed for at vise deres kunstneriske evner inden for portrætgenren. Målet med konkurrencen er at hjælpe skoler og billedkunstskoler til at sætte særligt fokus på portrættet som genre.

Museet er gået sammen med DR om at afholde konkurrencen. DR Skole har lavet et spændende undervisningsmateriale, som er klar til brug. Børnekonkurrencen er åben for bidrag fra 1. november 2018 til 13. marts 2019.

Hvem kan deltage

Alle børn og unge i Danmark, i alderen 10-15 år, kan deltage. Børn og unge skal tilmeldes konkurrencen af enten deres lærer eller forældre

Krav til værkerne

  • Hvert barn må tilmeldes med ét portræt.
  • Portrættet skal forestille en person, barnet har mødt i virkeligheden. Det kan derfor godt være et selvportræt.
  • Portrættet skal være blevet til i perioden 1. november 2018 – 13. marts 2019.
  • Portrættet må være maleri, tegning eller foto.
  • Portrættet må laves på lærred, papir eller fotopapir.
  • Værket må ikke være større end 2,0 x 2,0 x 0,25 m.

Jury
Børnenes værker bliver bedømt af en professionel jury.
Juryen består af:
Billedkunstner Dennis Møgelgaard
DR Ultra-vært Sofie Østergaard
Museumsdirektør Mette Skougaard

Præmierne
Til vinderne er der flotte og brugbare præmier. Blandt præmierne er blandt andet malergrej, staffeli og andre lækre sager til kreative børn og unge.

Udstillingen
De bedste portrætter bliver samlet til en udstilling, der bliver vist på Frederiksborg fra maj 2019.

Tilmelding
Du kan tilmelde din klasse eller dit barn på hjemmesiden for PORTRÆT NU! For børn!

Skal du undervise i portrætkunst?
DR Skole har lavet et grundigt undervisningsmateriale om portrætkunst, der forbereder eleverne på at deltage i konkurrencen. Det kan findes på deres hjemmeside. Undervisningsmaterialet er velegnet til et samarbejde mellem fagene billedkunst, historie og dansk.

Museet tilbyder undervisningsforløb om portrættets historie alle hverdage. Forløbene kan bookes hos museets undervisningsafdeling på telefon 48 20 14 40.

Undervisning

Børnehavegrupper og skoleklasser i alle aldre kan få glæde af museets store og varierede undervisningsprogram. Her fortælles om danmarkshistoriske emner, centrale begivenheder og der sættes ansigt på de personer, der var aktører og med til at forme vores land.

Læs mere om museets undervisningstilbud.

Følg med

Kom tættere på historien!

Tilmeld dig nyheder fra Frederiksborg og vær blandt de første til at høre om nye udstillinger, arrangementer, foredrag og børneaktiviteter.
Dine oplysninger holdes fortrolige og du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslinket i nyhedsbrevene.