Indlæser Begivenheder
Sæsonaktivitet

Påske på Frederiksborg

23/03 2024 - 01/04 2024
Køb entrébillet til Frederiksborg

Genskabte guder og skulpturværksted. Petra Kleis’ fotografier, mørkekammer og fotostudie. ’Billeder af en Dronning’.

Oplev tre særudstillinger på Frederiksborg i påsken. I Slotshaverne springer foråret ud, og Rabarbergaarden har forår på menuen.
Bemærk at det er sidste chance for at se særudstillingerne Petra Kleis og Billeder af en Dronning.

Skulpturværksted

Gør fortidens og nutidens billedhuggere kunsten efter! Tegn skitser og form skulpturer i selvhærdende ler i skulpturværkstedet i særudstillingen Guder Genskabt. Du kan blive inspireret af skulpturerne i udstillingen: Vidunderlige Venus, mægtige Bacchus’ vindrueklaser eller fragmenter af hænder og føder. Både børn og voksne er velkomne til at prøve kræfter med skitser og ler.

Skulpturværkstedet er åbent 10.00–15.00 hver dag i påskeferien. En portion ler koster 25 kr. pr. deltager.
Skitsetegning: 10.00-17.00 er gratis.

Guder Genskabt fokuserer på de mange skulpturer af guder, der er placeret på slottets facade. Tilbage i begyndelsen af 1600-tallet fik kong Christian 4. udarbejdet en række imponerende sandstensskulpturer, der udgjorde et galleri af guder. Gennem originale skulpturer, fragmenter, modeller og de nyeste genhuggede skulpturer fortæller udstillingen historien om guderne, deres betydning for Frederiksborg og følger processen med genhugningen. 

Sidste chance for at se Petra Kleis

Vidste du, at du med nogle få indstillinger på din telefon kan få farverne frem på gamle negativer? Besøg mørkekammeret i Petra Kleis-udstillingen, og se, hvordan en moderne fotograf arbejder med det analoge fotografi. Prinsessefløjens nordøstlige tårnværelse er indrettet som fotostudie. Vælg baggrund, lys og props og tag jeres egne billeder.

Petra Kleis har de sidste 10 år etableret sig som en af tidens mest eftertragtede fotografer, og udstillingen præsenterer en perlerække af gyldne blikke fra store danske personligheder som Paprika Steen, Mette Frederiksen, Tobias Rahim, Casper Christensen og H.M. Dronning Margrethe.

Bemærk! Sidste udstillingsdag i Petra Kleis er d. 2. april 2024.

Se udstillingen ‘Billeder af en Dronning’

Dronning Margrethe 2. regerede Danmark i 52 år. Frederiksborg har som Nationalt Portrætgalleri en enestående samling portrætter af prinsessen, Tronfølgeren og Majestæten Margrethe, der i anledning af tronskiftet er samlet i museets afdeling for moderne kunst på 3. sal.

Se Andy Warhols ikoniske glimmerudsmykkede silketrykportræt, officielle portrætter som Rigmor Mydtskovs fotografiske portræt fra 1972 samt en lang række fotografier, malerier og tegninger udført mellem 1940 og 2022. I galla på Fredensborg, i gråvejr på stranden. Indadvendt drømmende og kreativt skabende. Den unge tronfølger og prinsessen Margrethe. Majestæten i forskellige livsstadier og situationer.

Udstillingen er åben indtil d. 21. april 2024.

Rabarbergaarden Slottet

Museets nye restaurant Rabarbergaarden Slottet har forår på menuen. Rabarbergaarden bringer den nordsjællandske natur ind i køkkenet og byder gæsterne på en gastronomisk oplevelse.

Rabarbergaarden er kendt for dens selvforsynende og idylliske restaurant, gårdbutik og bageri i Vejby i Nordsjælland.

Mandag – Søndag 10.00-17.00
Bordreservation til frokost 11.30-15.30

Husk at årskortholdere får 10% rabat på menukortet. Læs mere om og book bord på Rabarbergaarden Slottet.

Forår i Slotshaverne

Gå en tur rund om Slotssøen eller nyd en gåtur Slotshaverne. Se de hundredvis af krokus og påskeliljer blomstrer på de store græsarealer ved Barokhaven, og i den engelskinspirerede landskabshave spirer foråret omkring Badstueslottet og de små søer.

Se museets åbningstider og billetpriser på dnm.dk